Fiorentina klopt Hellas Verona in doelpuntrijk duel

Fiorentina verstevigde zijn vijfde plaats in de Italiaanse Serie A na een spectaculaire 4-3 overwinning op Hellas Verona. In de eerste veertien minuten werd er vier keer gescoord.

De ruim 33.000 aanwezigen in het Stadio Artemio Franchi in Florence kregen een zinderende openingsfase voorgeschoteld. De doelmannen Neto (Fiorentina) en Rafael (Hellas Verona, die voormalig FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov op de bank houdt) maakten in die periode geen beste indruk.

Middenvelder Borja Valero maakte in het eerste kwartier beide doelpunten voor Fiorentina. De eerste was een geplaatste knal en de tweede kwam tot stand nadat zijn schot van richting werd veranderd. Rômulo (rebound), die door Hellas van Fiorentina gehuurd wordt, en Juan Iturbe (afstandsschot) deden wat terug namens de bezoekers. Het was Fiorentina dat met een voorsprong ging rusten, want Rafael kreeg zijn handen in de 43ste minuut niet tegen een ogenschijnlijk houdbaar schot van Juan Vargas.

Acht minuten na de pauze leek Fiorentina de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Verona-speler Bosko Jankovic kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij met zijn hand verhinderde dat Nenad Tomovic op doel schoot. De daaropvolgende strafschop werd benut door Giuseppe Rossi (foto). Het was alweer de twaalfde competitietreffer van de Italiaanse international, die daarmee ruim aan kop van het topscorersklassement gaat.

Hellas gaf zich echter niet gewonnen en kwam in de 72ste minuut via Jorginho nog terug tot 4-3. Verder dan dat kwam de promovendus uit Noord-Italië niet. Door de overwinning slaat nummer vijf Fiorentina op de ranglijst een gat van vijf punten naar nummer zes Hellas.