Fiorentina herpakt zich ten koste van Torino

Torino heeft zijn meerdere moeten erkennen in Fiorentina, dat op eigen veld na twee nederlagen weer het zoet van een zege proefde (2-0).

Fiorentina had een pas op de plaats moeten maken na de nederlagen tegen Lazio en AC Milan, waardoor het een stap terug had moeten doen in de Italiaanse titelstrijd. Nummer elf Torino daarentegen had na de komst van Ciro Immobile de stijgende lijn te pakken met vier punten uit de laatste twee duels.

Maar in Stadio Artemio Franchi kwam het verschil op de ranglijst tot uitdrukking in de uitslag. Fiorentina miste in de eerste helft de nodige kansen, maar zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong dankzij een goal van Josip Ilicic.

De Sloveense international brak in de 24ste minuut de ban met een vrije trap. Vanaf ruim twintig meter schoot hij de bal over de muur en in het Turijnse doel. In de slotfase maakte Gonzalo Rodriguez met een rake kopbal via de onderkant van de lat aan alle onzekerheid een einde.

Door de overwinning is Fiorentina de nummer drie in de Serie A met een achterstand van drie punten op koploper Napoli. De concurrentie komt later vandaag nog in actie. Torino blijft steken in de middenmoot.