Fiorentina, Getafe en Rangers zijn in het voordeel

Fiorentina, Getafe en Glasgow Rangers boekten zeges in hun heenwedstrijd in de achtste finale van het UEFA Cup-toernooi. Sporting Lissabon is licht in het voordeel tegen Bolton Wanderers.

Fiorentina-Everton 2-0Fiorentina boekte een terechte zege tegen Everton. De Italianen domineerden, maar wisten lange tijd de kansen niet te benutten. Christian Vieri stuitte tot tweemaal toe op doelman Tim Howard. In de zeventigste minuut was het uiteindelijk Zradko Kuzmanovic die van afstand de 1-0 liet aantekenen. Riccardo Montolivo zorgde er met een volley voor dat Fiorentina met een ruime marge op zak naar Engeland gaat: 2-0.

Glasgow Rangers-Werder Bremen 2-0Tim Wiese eiste de hoofdrol op in het Ibrox Stadium. De Duitse doelman ging bij beide doelpunten van de thuisclub in de fout. In de eerste helft verkeek Wiese zich lelijk op een schot van Daniel Cousin en sloeg de bal in zijn eigen doel. Bij de 2-0 tikte hij de bal voor de voeten van Steven Davis. Lee McCulloch had de marge nog kunnen vergroten, maar liet een grote kans op 3-0 liggen.

Bolton Wanderers-Sporting Lissabon 1-1Sporting heeft de beste papieren op het bereiken van de kwartfinale na de 1-1 in het Reebok Stadium. Bolton begon nog goed aan de wedstrijd met de openingstreffer van Gavin McCann. Heidar Helguson kopte vervolgens nog op de lat. Sporting kwam echter sterk terug en had in Simon Vukcevic de gevaarlijkste man. De Serviër knalde eerst op de lat en trof bij zijn tweede poging wel doel: 1-1.

Benfica-Getafe 1-2Voor Benfica begon de avond dramatisch. De Portugezen kwamen na negen minuten al met tien man te staan na een rode kaart voor Oscar Cardozo. Daar kwam nog eens bovenop dat Rubén De La Red Getafe op voorsprong zette met een van richting veranderd schot. Pablo Hernández was in de tweede helft de maker van de 0-2. Invaller Pedro Mantorras bezorgde Benfica nog een sprankje hoop door nog tegen te scoren.