Fiorentina bekert door na uitoverwinning tegen Udinese

Fiorentina heeft zich dankzij een 1-0 overwinning op bezoek bij Udinese geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Coppa Italia. Middenvelder Borja Valero (foto) werd matchwinner.

Waar Fiorentina in de Serie A slechts één punt overhield aan de laatste twee uitduels, bleef de ploeg van trainer Vincenzo Montella in Udine wel overeind. Hoewel vooral Antonio Di Natale enkele keren dicht bij een doelpunt was.

De 34-jarige captain van Udinese scoorde echter niet, waardoor een van richting veranderd schot van Borja Valero genoeg was voor een plek bij de laatste acht. De Spaanse spelmaker profiteerde in de 36ste minuut van een fout van Serviër Dusan Basta.

Ook na rust bleef Udinese kansen creëren, maar Fiorentina-doelman Neto stond telkens op zijn post op de momenten dat Di Natale gevaarlijk werd. Aangezien aan de andere kant Manuel Pasqual uit een vrije trap nog op de lat schoot, bleef het bij 0-1.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.