Fiorentina bederft de avond van De Jong in San Siro

Nigel de Jong heeft zijn sterke en productieve optreden voor AC Milan niet zien resulteren in een overwinning. Fiorentina was spelbreker voor de Oranje-international (1-1).

Voor De Jong was het een mooie rentree na een wedstrijd aan de zijlijn vanwege een schorsing. De verdedigende middenvelder was halverwege de eerste helft het middelpunt van een Milanees feestje. De Oranje-international kopte AC Milan naar 1-0, nadat Cristian Zapata na een corner van Jérémy Menez de bal met het hoofd bij De Jong had gebracht.

Zijn tweede treffer van het seizoen was even als zijn sterke optreden op het middenveld onvoldoende voor de drie punten. Net als AC Milan had Fiorentina moeite een stempel te drukken op de wedstrijd. Maar het antwoord lag besloten in de wissel van Vincenzo Montella. De trainer zag hoe Josip Ilicic tien minuten na zijn entree met een schot van afstand de score gelijk trok.

Met het gelijkspel maken beide clubs een pas op de plaats. AC Milan ziet de achterstand op koploper Juventus groeien tot zeven punten, terwijl Fiorentina veroordeeld blijft tot de middenmoot.