Finse ondernemer wil Manchester United kopen samen met supporters

Reacties

Thomas Zilliacus, een Finse ondernemer, heeft naar eigen zeggen een bod uitgebracht op Manchester United. Na Sir Jim Ratcliffe en Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani is er nu dus een derde geïnteresseerde partij.

Finse ondernemer wil Manchester United kopen samen met supporters
© Pro Shots

Zilliacus heeft het plan om zelf de helft van de club te kopen, en de andere helft door de supporters te laten ophoesten, zo legt hij uit in een persverklaring. 'Ik heb een bod gedaan op Manchester United, om de club te kopen samen met de supporters, die over alle sportieve zaken evenveel zeggenschap zullen hebben', aldus de schatrijke Fin die een statement wil maken tegen de vele sjeiks en oligarchen in het internationale topvoetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Alle clubs zouden uiteindelijk van de fans moeten zijn. De huidige trend van clubs als speeltjes van sjeiks en oligarchen is geen goede. De club is in de huidige markt 3,9 miljard dollar waard. Als alle supporters meedoen, is dat nog geen zes dollar per persoon. Mijn groep zal de helft van het bedrag financieren, dus als iedereen meedoet is het nog geen drie dollar per persoon.'

Voor die drie dollar zouden de supporters van The Red Devils ook echt zeggenschap krijgen. 'Iedere fan die meedoet krijgt toegang tot een app waarmee hij kan stemmen over voetbalzaken. Beslissingen worden pas genomen als een meerderheid van de fans erachter staat. Als ons bod succesvol blijkt, zullen we werken op een fundament van respect, gelijkheid, waardigheid, diversiteit, raciale harmonie en democratie, en met de wereldwijde fanbase die betrokken wordt bij elke beslissing', belooft Zilliacus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.