Finnbogason ontkent forse kritiek, Pellè zal 'doen my best'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Finnbogason ontkent forse kritiek, Pellè zal 'doen my best'

'Ik had niet het gevoel dat ik bij Feyenoord thuishoorde, wel dat ik bij FC Twente moest zijn.'
• Hij had de keuze uit Feyenoord en FC Twente, maar Hakim Ziyech is blij dat hij voor die laatste club gekozen heeft. (De Twaalfde Man)

'In Nederland zijn de clubs te ver doorgeslagen in hun filosofie, mede daardoor is er een gat met de top van Europa.'
• Aan het woord is Alfred Finnbogason, die uithaalt naar het Nederlandse voetbal. De 25-jarige spits verruilde afgelopen transferperiode SC Heerenveen voor Real Sociedad en treedt maandagavond met IJsland aan tegen het Nederlads elftal. 'Aanvallend voetbal, het is allemaal leuk, hoor. Zo zijn jullie opgegroeid. Maar het is niet meer van deze tijd. In de top van het voetbal gaat het om het rendement. Je wordt uiteindelijk beoordeeld op de prijzen die je wint.' (Veronica Magazine)

Maar wat blijkt? Al snel ontkent Finnbogason zijn gepeperde uitspraken:

• Dan over naar Manchester United, waar Louis van Gaal sinds afgelopen zomer de baas is. En de nieuwe manager voert flink wat veranderingen door. Zo is de crèche voor de kinderen van de spelers op het trainingscomplex verdwenen. Van Gaal heeft de ruimte bij de behandelkamer getrokken. Eerder liet zijn collega Sam Allardyce van West Ham United na het bezoek aan Old Trafford al weten dat de ruimte waar de managers na afloop napraten en een glas wijn drinken verdwenen is. (The Daily Mail)

• Nadat hij niet werd opgenomen in de WK-selectie van de Verenigde Staten, kondigde Landon Donovan zijn afscheid als international aan. Vrijdag komt hij tijdens de vriendschappelijke interland tegen Ecuador nog één keer in actie. Het inspireerde de voetbalbond van de VS (USSF) tot een mooie afscheidsvideo.

• Een speciale boodschap van Graziano Pellè, die voor het eerst in zijn carrière bij de nationale selectie van Italië zit. De spits spreekt zijn Italiaanse, Engelse en Nederlandse fans toe in drie verschillende talen.

De BBC zette in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel van vanavond (Engeland - San Marino) de beroepen van de spelers van Klein Duimpje San Marino op een rijtje. Zo verrijkte de Britse staatsomroep ons leven met de weetjes dat doelman Aldo Simoncini in het dagelijks leven accountant is, verdediger Fabio Vitaioli in een kledingwinkel werkt en Luca Tosi een kantoorbediende is. Gehoord in Gouda: 'Ook Oranje kan wel een accountant gebruiken, die weet hoe je de nul moet houden.'

'Ik denk aan hem en hij denkt aan mij.'
• Bruno Martins Indi laat in het blad Helden optekenen dat hij 'geestelijk contact' heeft met ex-bondscoach Louis van Gaal. De verdediger meldt bovendien dat hij bij FC Porto pitinho wordt genoemd, oftewel kuikentje. 'Als nieuwe speler moest ik een liedje zingen voor de hele selectie', vertelt de Rotterdammer. 'Ik spreek natuurlijk wel Portugees, maar ken niet alle liedjes. Wel een kinderliedje over petinho. Daarmee scoorde ik uiteindelijk toch.'

• Wat een juweel van een doelpunt! De juniorenploeg van Ipswich Town maakt een goal die je normaal alleen van Barcelona ziet.

'Een speler zoals hij ga je nooit meer tegenkomen. Hij wordt ook nog steeds beter en hij zal beter blijven worden totdat hij veertig is. Cristiano is ontzettend gelukkig bij Real Madrid en is dat ook altijd geweest. Hij gaat alle records die er zijn verbreken bij de club en zal hier ook met pensioen gaan. Manchester United? Die club heeft hij lief, maar hij is momenteel alleen maar bezig met Real Madrid en zal hier ook altijd blijven. Een andere club respecteren is één, maar hij blijft tot zijn dood bij Real.'
Jorge Mendes, zaakwaarnemer van Cristiano Ronaldo, voorspelt dat zijn cliënt nooit zal vertrekken bij De Koninklijke.

• De nood bij de Braziliaanse club Portuguesa is hoog. Zó hoog dat de laagvlieger uit de tweede divisie zijn lot in handen legt van een hypnotiseur. 'Hij heeft bij andere clubs goed werk verricht', zegt trainer Vagner Benazzi. 'Zo'n kans laat ik niet liggen. Ik wil dat hij mijn spelers gaat voorbereiden op een wedstrijd. We verkeren in een wanhopige situatie.'

'Ons plaatsen voor het EK zou gelijkstaan aan het winnen van de Champions League.'
• Gareth Bale omschrijft wat het voor hem zou betekenen als hij zich met Wales zou plaatsen voor de eindronde om de Europese titel.

'Die man heeft mijn carrière gebroken, want na acht jaar bij Anderlecht schoof hij me aan de kant zonder één woord uitleg. Dat een nieuwe trainer keuzes maakt, kan ik accepteren. Maar dat stilzwijgen verdiende ik niet. Dat doe je niet met iemand die zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet.'
• Roland Juhász, ex-speler van Anderlecht, haalt keihard uit naar John van den Brom. Volgens de Hongaarse verdediger heeft de huidige trainer van AZ zijn loopbaan geruïneerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.