'Financiële sores Barcelona zorgen voor kalmte bij Man Utd over Frenkie de Jong'

Reacties

Manchester United heeft geleerd van het verleden en laat zich niet gek maken door de volgers. Geduld zal zich uitbetalen in de jacht op Frenkie de Jong, zo klinkt het door op Old Trafford.

'Financiële sores Barcelona zorgen voor kalmte bij Man Utd over Frenkie de Jong'
© Pro Shots

De motieven van Barcelona rond de transfer van De Jong zijn meer dan duidelijk. De Catalaanse club moet simpelweg (financiële) ruimte creëren om deze zomer andere zaken te doen. De verkoop van de Oranje-international is de meest logische manier om dat te bereiken gezien de transferwaarde en het aantal al beschikbare middenvelders.

De insteek van Barcelona zorgt ervoor dat op Old Trafford geen paniek is over het (nog) uitblijven van een akkoord over De Jong. Bovendien weet Manchester United dat er geen even financieel daadkrachtige kapers op de kust zijn voor de middenvelder. Het is dus meer een Waiting Game voor de Mancunians, zo concludeert The Guardian over het nog uitblijven van witte rook.

Het vernieuwde bod van zeventig miljoen euro plus bonussen is dan ook niet echt om de druk extreem op te voeren. Manchester United zal wel snel zaken willen doen met Barcelona om Erik ten Hag nog voor de oefentrip naar Thailand op 8 juli zijn gewenste aanwinst te kunnen bieden. Maar er is geen man overbood mocht dat niet lukken.

Een succesvolle transfer van De Jong is voor Manchester United op een ander onderdeel belangrijk, om de publieke opinie meer positief te stemmen. Het uitblijven van vers bloed zorgt voor door de volgers uitgesproken onvrede en ongenoegen. Want Man City heeft Erling Haaland gehaald en Liverpool Darwin Nuñéz. Waar blijft Man United?

Die kritiek daalt neer op Richard Arnold. Het is de eerste transferwindow van deze algemeen directeur. Hij voelt de druk successen te halen bij het versterken van de selectie, ook om Ten Hag de gereedschappen te bieden United weer te laten blinken. Geduld is het devies voor de Nederlandse trainer en ook in de transferperikelen rond onder anderen De Jong.

De situatie van Barcelona is een verklaring voor de relatieve kalmte op Old Trafford. De Catalanen zullen immers moeten verkopen, zo weten ze in Engeland. En overhaaste beslissingen leiden te vaak tot mislukkingen, het is een van de lessen van de laatste (teleurstellende) jaren van United.

Al zal aan de andere kant in het achterhoofd ook een situatie uit 2013 meespelen. United was toen zeker van z'n zaak; Cesc Fàbregas zou van Camp Nou naar Old Trafford komen om de nieuwe manager David Moyes zijn gewenste aanwinst te bieden. De Spanjaard kwam echter niet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.