'Financiële meevaller Barcelona: Santos moet betalen na uitspraak CAS'

Reacties

Barcelona heeft volgens Spaanse media gelijk gekregen van het Internationaal Sportgerechtshof CAS in een zaak die het aanspande tegen Santos. De Braziliaanse club is de Catalanen 2,9 miljoen euro verschuldigd wegens het schenden van een transferafspraak.

'Financiële meevaller Barcelona: Santos moet betalen na uitspraak CAS'
© Pro Shots

Santos moet dat bedrag aan Barcelona betalen, omdat het bij het afsluiten van de transfer van Neymar in 2013 een clausule had laten opnemen die bepaalde dat het zou worden ingelicht als andere clubs een bod zouden uitbrengen op Gabriel Barbosa, ook wel bekend onder zijn bijnaam Gabigol. Toen Internazionale de Braziliaanse aanvaller in 2016 voor 25 miljoen euro overnam van Santos, gebeurde dat echter zonder Barcelona daarover in te lichten.

Volgens Barcelona was er sprake van contractbreuk en het CAS heeft de Catalanen in het gelijk gesteld. Santos had Barça destijds op de hoogte moeten brengen van de interesse van Inter, zodat de Catalanen eventueel ook een bod hadden kunnen uitbrengen op de destijds zeer gewilde aanvaller. Gabigol maakte zijn belofte echter nooit waar in Europa. Inter verhuurde de geflopte spits aan achtereenvolgens Benfica, Santos en Flamengo, dat hem begin dit jaar definitief overnam.

De uitspraak van het CAS is een kleine financiële meevaller, die meer dan welkom is bij Barcelona nu de club zwaar is getroffen door de financiële gevolgen van de coronacrisis. Daardoor was er afgelopen zomer weinig mogelijk op de transfermarkt, moesten de spelers salaris inleveren en is het ook komende winter maar de vraag of er ruimte is voor aankopen, terwijl trainer Ronald Koeman vooral centraal achterin en in de voorhoede om versterking verlegen zit.

'Koeman heeft nieuwe spelers nodig, maar in januari Memphis halen kan niet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.