Financieel wankel PEC Zwolle moet plan van aanpak indienen bij KNVB

Reacties

PEC Zwolle is door de KNVB op de vingers getikt vanwege de financiële situatie. Ook heeft de club dit seizoen waarschijnlijk een lening nodig om aan haar betalingsverplichtingen te blijven voldoen.

Financieel wankel PEC Zwolle moet plan van aanpak indienen bij KNVB
© Pro Shots

Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde jaarverslag van de Eredivisionist. Daarin meldt de club dat het slechts 8 van de 40 mogelijke punten heeft behaald volgens het Financial Rating System van de KNVB, dat daarmee de financiële positie van profclubs beoordeelt. Het betekent dat de bond PEC verplicht een plan van aanpak op te stellen voor het verbeteren van haar financiële positie.

Onder meer de liquiditeitspositie van PEC Zwolle baart zorgen, blijkt uit het jaarverslag. Op 30 juni jongstleden had de club slechts vijf ton aan liquide middelen voorhanden, bovendien was het eigen vermogen op dat moment negatief. Het is daardoor onwaarschijnlijk dat de Overijsselse club dit seizoen op eigen kracht aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen.

In het jaarverslag erkent PEC de waarschijnlijke noodzaak van het aangaan van een lening. Daarin meldt de club namelijk dat het lijkt 'genoodzaakt om gedurende het seizoen 2023/2024 nieuw vreemd vermogen aan te trekken en/of aandelen te verkopen of andere maatregelen ten gunste van de liquiditeitspositie te nemen.'

PEC heeft over het afgelopen seizoen een verlies van 1,8 miljoen euro geleden, ondanks de verkoop van Younes Taha (FC Twente) en Thomas van den Belt (Feyenoord). De transfer van Thomas Beelen naar Feyenoord valt in het huidige boekjaar 2023/24. Onlangs kraakte een speciaal aangesteld onderzoekscomité ook al kritische noten over de financiële positie van PEC.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.