'Finale-expert' Feyenoord kent alleen in Sevilla zijn meerdere

Reacties

Feyenoord krijgt woensdagavond in de Conference League-finale tegen AS Roma de kans zijn 'finalereputatie' te bevestigen. De Rotterdammers zegevierden in al hun vorige drie Europese finales.

'Finale-expert' Feyenoord kent alleen in Sevilla zijn meerdere
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De succesreeks werd ingezet in 1970, toen met Celtic werd afgerekend in de eindstrijd van het Europa Cup I-toernooi. Vier jaar nadien toonde Feyenoord zich de meerdere van Tottenham Hotspur in het UEFA Cup-toernooi en ook in 2002 lieten de Rotterdammers zich niet verschalken in een Europese eindstrijd: destijds moest Borussia Dortmund eraan geloven in de UEFA Cup.

Er zijn slechts vijf andere teams die meerdere Europese finales afwerkten zonder ook maar één nederlaag te lijden: Sevilla, Nottingham Forest, PSV, Dinamo Kiev en IFK Göteborg. Sevilla is foutloos in liefst zes finales, allemaal om de UEFA Cup of Europa League. De andere vier teams hadden twee keer succes in de eindstrijd. Je zou dus kunnen stellen dat Feyenoord op Sevilla na de beste 'finaleclub' is.

Gekeken is naar de finales in de toernooien om de Europa Cup I/Champions League (1956-2021), de Europa Cup II (1961-1999) en de UEFA Cup/Europa League (1972-2022). Liefst 98 verschillende teams bereikten minimaal één eindstrijd.

Ploegen met beste finalebalans:

Club Finales Zeges
Sevilla 6 6
Feyenoord 3 3
Dinamo Kiev 2 2
IFK Göteborg 2 2
Nottingham Forest 2 2
PSV 2 2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.