FIFPro niet blij met speelminuten voor Ajax-viertal tegen Sturm Graz

Reacties

De internationale spelersvakbond FIFPro maakt zich zorgen na het eerste officiële duel van Ajax in dit seizoen. Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne en Dusan Tadic maakten afgelopen week speelminuten voor de Amsterdammers in de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Sturm Graz, terwijl zij nog maar net zijn teruggekeerd van het WK.

FIFPro niet blij met speelminuten voor Ajax-viertal tegen Sturm Graz

In een officieel statement vraagt de FIFPro aandacht voor het feit dat de WK-gangers een bijzonder korte vakantie hebben gehad. De organisatie merkt op dat er minstens vijftien spelers zijn die slechts twee tot vier weken na hun deelname aan het WK al in actie zijn gekomen in UEFA-competities. 'FIFPro begrijpt de financiële belangen voor de clubs, maar de gezondheid van de spelers wordt in gevaar gebracht door een dergelijk overbelast wedstrijdschema', stelt de organisatie.

'Spelers komen onder een enorme druk te staan', zo vervolgt het statement. 'Ze zitten gevangen tussen de behoeftes van de clubs en hun eigen gezondheid.' De FIFPro pleit voor een verplichte rustperiode van vier weken aan het einde van het seizoen.

Ajax won het eerste duel met Sturm Graz met 2-0. De return staat voor komende woensdag op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.