FIFA-kandidaat Champagne pleit voor oranje kaart

Reacties

FIFA-presidentskandidaat Jérôme Champagne pleit voor veranderingen bij de wereldvoetbalbond. Zo wil hij bij een eventuele aanstelling onder meer een oranje kaart invoeren. Die geeft de scheidsrechter de mogelijkheid een speler tijdelijk weg te sturen.

FIFA-kandidaat Champagne pleit voor oranje kaart

Ook kwam de 55-jarige Fransman (onder op archiefbeeld in 2009) nog met andere voorstellen. Zo wil hij quota invoeren voor het aantal buitenlandse spelers in een team. Daarnaast wil hij af van de 'driedubbele straf', die inhoudt dat een speler een rode kaart, penalty tegen én een schorsing krijgt voor het ontnemen van een scoringskans. Champagne wil ook dat, net als bij rugby, alleen de aanvoerder mag praten met de scheidsrechter. Ook is hij een voorstander van technologische hulpmiddelen.

Bovendien wil hij de FIFA transparanter maken. Zo pleit hij voor het openbaar maken van het salaris van de FIFA-president en andere hoge officials en wil hij een live televisiedebat met al zijn andere presidentskandidaten. 'We hebben een andere FIFA nodig', zo zei hij zelf. 'Een bond die democratischer is, meer gerespecteerd wordt, die zich beter gedraagt en meer doet.'

De Fransman maakte maandag bekend zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen in juni 2015 in Zurich. Champagne, die tegenwoordig in Franse diplomatieke dienst is, wil de 77-jarige Sepp Blatter opvolgen. De vraag is of Blatter, die sinds 1998 aan het roer van de wereldvoetbalbond staat, wil gaan voor zijn vijfde termijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.