FIFA wil snel starten met wereldwijde proef: extra wissel bij hoofdletsel

Reacties

Als het aan de FIFA en spelregelcommissie IFAB ligt, wordt er snel gestart met een bijzondere proef. Teams krijgen een extra wisselmogelijkheid als er een speler aan zijn hoofd wordt geraakt.

FIFA wil snel starten met wereldwijde proef: extra wissel bij hoofdletsel
© Pro Shots

De IFAB heeft bekendgemaakt dat er een tweede bijeenkomst is geweest van de zogenoemde Concussion Expert Group, die zich bezighoudt met hoofdblessures en hersenschuddingen in het voetbal. In die CEG zitten medici, clubartsen, spelers, coaches, competitie-organisaties en experts op het gebied van spelregels.

Het belangrijkste punt wat er uit het overleg naar voren is gekomen: clubs die het maximaal aantal wissels al hebben doorgevoerd moeten desondanks gewoon in staat worden gesteld om een speler met hoofdletsel te vervangen. 'Bij twijfel: wisselen', zo luidt het credo. De proef met de nieuwe 'hoofdletsel-wissel' kan al in januari starten, vinden FIFA en IFAB. Alle competities die interesse hebben, mogen deelnemen.

Een definitieve beslissing wordt op 23 november verwacht. Overigens heeft de IFAB ook al iets bedacht om mogelijk misbruik van de regel tegen te gaan. Op het moment dat een team de extra wisselmogelijkheid gebruikt, mag de tegenstander op datzelfde moment eveneens wisselen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.