FIFA start onderzoek naar banaanincident rond Richarlison

Reacties

Het incident waarbij een banaan naar het hoofd van Richarlison werd geslingerd, blijft waarschijnlijk niet zonder gevolgen. De FIFA kondigt aan dat het een onderzoek is gestart naar het voorval bij de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Tunesië (5-1).

FIFA start onderzoek naar banaanincident rond Richarlison
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
5 - 1
Tunesië
Tunesië

'Eerst en vooral wijst de FIFA elke vorm van racisme en geweld ten zeerste af en hanteert zij een duidelijk zerotolerancebeleid tegen dergelijk gedrag in het voetbal', luidt het statement van de voetbalbond. 'De FIFA zal een onderzoek instellen naar het incident tijdens de wedstrijd van gisteren in Parijs.' Ook Richarlison's Londense werkgever betuigde al steun via Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Richarlison ging na afloop van de wedsrijd zelf ook al in op het racistische incident. Het fruitstuk werd gegooid toen de aanvaller van Tottenham Hotspur naar de cornervlag rende om zijn treffer, de 2-0 in de negentiende minuut, te vieren.

Mede dankzij twee treffers en één assist van uitblinker Raphinha (Barcelona), won Brazilië het oefenduel in het Parc des Princes uiteindelijk overtuigend.

Wereldkampioenschap

Stand Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.