FIFA schorst Afrika Cup-deelnemer per direct na 'schijntransfer'

Reacties

Pape Gueye kan voorlopig niet in actie komen. De middenvelder is door de FIFA geschorst vanwege onregelmatigheden bij zijn 'transfer' van Watford naar Olympique Marseille.

FIFA schorst Afrika Cup-deelnemer per direct na 'schijntransfer'
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 0
Guinee
Guinee

Watford kondigde in april 2020 de komst van Gueye aan. De middenvelder zou het seizoen afmaken bij Le Havre en daarna voor vijf seizoenen aan de slag gaan op Vicarage Road, zo meldden The Hornets. Er was echter één probleem: Gueye wilde niet naar Watford. Zijn advocaten beweerden dat hun cliënt enkel onder druk van zaakwaarnemer Bakari Sanogo een voorcontract had getekend. Gueye had eerder trots geposeerd met een shirt van Watford en ook zijn handtekening gezet.

Toen Gueye in de zomer van 2020 transfervrij naar Olympique Marseille vertrok, stapte Watford naar de FIFA en eiste men een schadevergoeding. Ongeacht de uitspraak van de geschillencommissie van de FIFA keert Gueye in ieder geval niet terug bij Watford, stelde de nieuwe zaakwaarnemer Pierre-Henri Bovis al in april.

Gueye zou vrijdag in de basis staan in de Afrika Cup-wedstrijd van Senegal tegen Guinee. Vlak voor de aftrap bracht de FIFA de Senegalese bond, en daarmee ook bondscoach Aliou Cissé, op de hoogte van de schorsing van Gueye. En dus werd de 22-jarige controleur van het wedstrijdformulier gehaald.

'Gueye had vlak voor de wedstrijd een administratief probleem. Vijf minuten voor de aftrap kregen we het bericht dat de FIFA hem heeft geschorst vanwege de transferdeal tussen Marseille en Watford', aldus Cissé op de persconferentie.

De details van de schorsing zijn nog niet bekendgemaakt. Het lijkt er echter sterk op dat Gueye een streep kan zetten door de rest van zijn Afrika Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.