FIFA reageert fel en wil 'Super League-spelers' weren van WK

Reacties

De FIFA zal zich met hand en tand verzetten tegen een mogelijke Super League, zo maakten prominente bestuurders van de wereldvoetbalbond woensdagmiddag duidelijk tijdens een bijeenkomst met internationale media.

FIFA reageert fel en wil 'Super League-spelers' weren van WK

Afgelopen week bleek uit onthullingen van Football Leaks dat clubs uit Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk in 2016 concrete besprekingen voerden over een geheel nieuwe competitie, zonder medeweten van de UEFA en FIFA.

UEFA-preses Aleksander Ceferin reageerde fel op de vermeende plannen en ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino is niet gediend van het initiatief van de topclubs. 'Het is heel simpel: je doet mee of je doet niet mee', sprak de Zwitser tegen The Guardian.

Juridisch directeur Alasdair Bell van de FIFA meldde dat de nieuwe competitie tot gevolg kan hebben dat spelers van Super League-clubs niet mogen deelnemen aan WK's. 'Als je je afscheidt, dan ben je ook echt afgescheiden. Je doet niet half mee. Dat zou onze benadering zijn, maar natuurlijk kunnen advocaten hier heel lang over twisten.'

Infantino denkt en hoopt dat de soep uiteindelijk niet zo heet wordt gegeten als zij wordt opgediend. 'Mensen zijn echt wel voor rede vatbaar. Ik heb er vertrouwen in dat de eigenaars en voorzitters in elk geval open staan voor een discussie.'

WK voor clubs
Volgens Infantino is de nieuwe opzet van het WK voor clubs dat hij er volgend jaar doorheen wil krijgen een uitstekend alternatief voor de Super League, vooral vanwege de torenhoge inkomsten. Een van de voorstellen voorziet in een toernooi met 24 deelnemers, waarvan minimaal twaalf uit Europa. Het prijzengeld dat beschikbaar wordt gesteld zou ruim 2,5 miljard euro per vier jaar bedragen.

VI's Tom Knipping over de Europese Super League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.