FIFA-ranking: record voor Afrika Cup-winnaar Senegal, Canada stijgt met stip

Reacties

Zowel Senegal als het opgeleefde Canada is na een reeks sterke resultaten opgeklommen naar de hoogste FIFA-ranking ooit. Senegal won afgelopen zondag de Afrika Cup, voor de Canadezen lonkt pas de tweede WK-deelname ooit.

FIFA-ranking: record voor Afrika Cup-winnaar Senegal, Canada stijgt met stip
© Pro Shots

De FIFA publiceerde donderdag de nieuwe lijst. Een van de meest in het oog springende ontwikkelingen was de hoge notering van de Senegalezen, die naar de achttiende plek zijn geklommen. Daarmee stijgt het Senegal twee plaatsen en laat het Afrikaanse land Colombia achter zich. De reden achter de stijging is uiteraard de winst op Egypte in de Afrika Cup-finale.

Ook het nationale elftal van Canada stond nog nooit zo hoog op de FIFA-ranking. De Canadezen klimmen liefst zeven plekken en staan nu op plek 33, net boven Egypte en net onder Nigeria. Een klein jaar geleden, op 18 februari 2021, vertoefden de Canadezen nog op een roemloze 77ste plek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zegt alles over het afgelopen voetbaljaar van Canada, dat met grote talenten als Jonathan David (OSC Lille) en Alphonso Davies (Bayern München) en voormalig PSV'er en routinier Atiba Hutchinson bezig is aan een stormachtige ontwikkeling die naar alle waarschijnlijkheid leidt tot plaatsing voor het WK in Qatar.

Oranje ongewijzigd
Voor Oranje, dat op 26 maart zijn eerstvolgende oefeninterland speelt tegen Denemarken, verandert er niks. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal is opnieuw terug te vinden op plek tien. België gaat nog altijd aan kop op de FIFA World Ranking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.