FIFA onverbiddelijk: transferverbod voor Atlético en Real

Reacties

Atlético Madrid en Real Madrid hebben slecht nieuws gekregen van wereldvoetbalbond FIFA. Beide Spaanse grootmachten hebben een transferverbod opgelegd gekregen van een jaar.

FIFA onverbiddelijk: transferverbod voor Atlético en Real

Dat verbod op het halen van nieuwe spelers gaat per direct in, waardoor Atlético en Real in de winterse én zomerse transferperiode van 2017 geen aankopen kunnen doen. Beide clubs kregen deze straf al eerder opgelegd, maar gingen in beroep. Zodoende kon er afgelopen zomer nog wel ingekocht worden.

Real en Atlético worden gestraft voor het onreglementair vastleggen van minderjarige spelers. Dit overkwam Barcelona eerder ook al eens, wat de Catalanen eveneens een transferverbod opleverde. Atlético ging tussen 2007 en 2014 meerdere malen in de fout, bij Real ging het mis tussen 2005 en 2014. Opmerkelijk is dat Luca Zidane, zoon van hoofdtrainer Zinedine Zidane, één van de spelers is die onreglementair werd vastgelegd door Real.

Behalve het transferverbod hebben Real en Atlético ook een boete opgelegd gekregen. Atlético moet 825.000 euro overmaken naar de FIFA, Real 330.000 euro. Bovendien hebben beide clubs een reprimande en een waarschuwing gekregen. Binnen negentig dagen moeten alle onreglementair aangetrokken spelers een transfervrije status krijgen.

Door de opgelegde straf kunnen Real en Atlético pas in januari 2018 weer spelers kopen. Spelers verkopen is ondanks het transferverbod geen probleem. Ook is het mogelijk om spelers aan te trekken en hen pas vanaf januari 2018 in te zetten, zoals Barcelona bijvoorbeeld deed met Arda Turan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.