'FIFA onderzoekt jeugdtransfers Real Madrid'

Reacties

De FIFA onderzoekt volgens AS of Real Madrid zich bij het aantrekken van spelers jonger dan achttien jaar wel aan de regels van de wereldvoetbalbond houdt. De Madrileense krant zegt vertrouwelijke documenten in bezit te hebben waaruit blijkt dat de FIFA bij de Spaanse bond (RFEF) informatie heeft opgevraagd over de praktijken van Real.

'FIFA onderzoekt jeugdtransfers Real Madrid'

Real Madrid zou diverse samenwerkingsverbanden hebben met 22 clubs in de regio, waardoor De Koninklijke de mogelijkheid heeft om elk moment jeugdspelers over te hevelen naar het Estadio Santiago Bernabéu. De FIFA heeft alle gegevens opgevraagd over spelers die vóór 14 januari werden geleverd aan Real.

Het onderzoek valt samen met de periode waarin de huidige koploper van de Primera División diverse minderjarige spelers vastlegde. Afgelopen week tekende het Noorse toptalent Martin Ødegaard (16) een miljoenencontract met Real, dat in een eerder stadium al de bij Ajax opgeleide Mink Peeters (16) wegkaapte en komende zomer de halve Nederlander Marco Asensio (19) overneemt van Real Mallorca.

Vanwege het aantrekken van spelers op te jonge leeftijd kreeg Real's aartsrivaal Barcelona eind vorig jaar door de FIFA nog een transferverbod opgelegd. De Catalaanse grootmacht hield zich tussen 2009 en 2013 daarbij niet aan de reglementen en mag daardoor pas in 2016 weer spelers aantrekken. Diverse beroepszaken hebben tot dusverre niks opgeleverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.