FIFA meldt verrassende toeschouwerscijfers en komt met Maradona-voorstel

Reacties

In de eerste volledige speelronde op het WK waren de stadions voor 94 procent gevuld, zo beweert de FIFA. Bij vrijwel iedere wedstrijd waren de nodige lege stoelen te zien, maar volgens de wereldvoetbalbond was gemiddeld genomen slechts zes procent van de plekken leeg.

FIFA meldt verrassende toeschouwerscijfers en komt met Maradona-voorstel
© Pro Shots

De toeschouwersaantallen zorgden op het WK al voor verbazing. Ze waren in de eerste vier wedstrijden hoger dan de maximale capaciteit van de verschillende stadions, maar de FIFA paste later de officiële capaciteit aan in de informatievoorziening op de eigen website. Zo werd de capaciteit van het Lusail Stadium, waar de finale wordt gespeeld, verhoogd van 80.000 naar 88.966. Tijdens het duel tussen Brazilië en Servië zaten er volgens de FIFA 88.103 mensen in dat stadion, het hoogste aantal toeschouwers tot dusver op dit WK.

Maradona
Zaterdagavond wordt in hetzelfde Lusail Stadium de wedstrijd tussen Argentinië en Mexico gespeeld. Op de persconferentie voorafgaand aan die wedstrijd ging het over Diego Maradona, wiens sterfdag vrijdag precies twee jaar geleden was. Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië sprak van een 'heel trieste dag voor iedereen'. Als het aan de FIFA ligt, komt er op ieder WK een dag die in het teken staat van Maradona.

'Maradona is onsterfelijk, hij is bij ons', zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino vrijdag. 'We moeten hem niet alleen eren, maar ook vieren. Dat zou ik voortaan graag op ieder WK doen. We kiezen dan een dag om Diego Armando Maradona te vieren. Hij heeft ervoor gezorgd dat heel veel mensen verliefd zijn geworden op onze sport.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.