FIFA legt ex-Willem II'er Kargbo levenslange schorsing op

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag een acuut einde gemaakt aan de voetballoopbaan van Ibrahim Kargbo. De 37-jarige middenvelder van de Engelse zesdeklasser Dulwich Hamlet wordt verdacht van het beïnvloeden van meerdere internationale wedstrijden of pogingen daartoe.

FIFA legt ex-Willem II'er Kargbo levenslange schorsing op

Om welke wedstrijden het gaat, maakt de FIFA niet bekend. De mondiale bond geeft geen details. Het is voor Kargbo niet de eerste keer dat hij wordt gelinkt aan matchfixing. Vijf jaar geleden werd hij al eens geschorst nadat hij betrokken was bij een verdachte wedstrijd tussen zijn vaderland Sierra Leone en Zuid-Afrika.

Ook rondom zijn verblijf op de Nederlandse velden hing enige tijd een zweem van verdenking rond Kargbo. Van 2006 tot 2010 kwam hij uit voor Willem II. In die periode zou hij zich naar verluidt ook hebben ingelaten met matchfixing. Die beschuldigingen ontkende Kargbo echter altijd.

In 2016 kwam de KNVB alsnog tot de conclusie dat Kargbo wel degelijk betrokken was bij een 'verkochte' wedstrijd van Willem II, namelijk de ontmoeting met FC Utrecht in het seizoen 2009/10. Als gevolg daarvan besloot de bond dat Kargbo nooit meer in Nederland zou mogen spelen.

Nog vier schorsingen
Niet alleen Kargbo is nu door de FIFA bestraft met een levenslange verbanning van de velden als speler en - eventueel - als trainer. Ook oud-internationals Seidath Tchomogo (Benin) en Hellings Mwakasungula (Malawi) mogen niet meer terugkeren in de sport. Zij staan op dit moment onder contract bij clubs in Oman en Malawi.

Keniaans international George Owino Audi kreeg een schorsing van tien jaar opgelegd voor het beïnvloeden van wedstrijden. Daarnaast is spelersmakelaar Kudzanai Shaba uit Zimbabwe voor het leven geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.