FIFA lanceert campagne om aandacht te vragen voor psychische problemen

Reacties

Met de nieuwe campagne #ReachOut komt wereldvoetbalbond FIFA op voor psychische problemen bij voetballers. In het project is een belangrijke rol weggelegd voor Teresa Enke, de weduwe van voormalig doelman Robert Enke.

FIFA lanceert campagne om aandacht te vragen voor psychische problemen
© Pro Shots

FIFA roept de hulp in van veel huidige en voormalige voetballers om de problemen onder de aandacht te brengen. 'Deze campagne is heel belangrijk voor het vergroten van het bewustzijn van de mentale gezondheid', zegt voorzitter Gianni Infantino. 'We willen degenen die worstelen met psychologische problemen aanmoedigen om het gesprek aan te gaan en zo misschien een leven te redden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De FIFA-baas nam uitgebreid de tijd om Teresa Enke te bedanken. Haar man Robert, voormalig doelman van onder meer Barcelona en het Duitse nationale elftal, leed aan depressies en beroofde zichzelf op 32-jarige leeftijd van het leven. Teresa richtte in 2010 de Robert Enke Foundation op, een stichting die wetenschappelijk onderzoek doet naar mentale problemen.

In de sportwereld kwamen psychische problemen recentelijk onder een vergrootglas te liggen door de statements van tennisster Naomi Osaka en turnster Simone Biles. Engels international Tyrone Mings gaf toe een psycholoog te hebben ingeschakeld, nadat hij in aanloop naar het EK kampte met mentale problemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.