FIFA komt Zuid-Afrika tegemoet na 'spookpenalty'

Reacties

De FIFA heeft een onderzoek gelast naar de beschuldigingen van Zuid-Afrika, dat sterke vermoedens heeft dat er sprake was van matchfixing.

FIFA komt Zuid-Afrika tegemoet na 'spookpenalty'
© Pro Shots
Ghana
Ghana
1 - 0
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika had een protest ingediend naar aanleiding van de gang van zaken in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ghana. De ontmoeting van zaterdag, waarin Bafana Bafana werd uitgeschakeld, werd beslist door een veelbesproken strafschop. Volgens de Zuid-Afrikaanse bond speelde daarbij de Senegalese arbiter Ndiaye Maguette een dubieuze rol.

Voor de FIFA is het Zuid-Afrikaanse protest reden om onderzoek te doen. Op 23 november zal de tuchtcommissie zich buigen over de zaak, waarbij de Ghanese bond is verzocht haar kant van de zaak te geven.

In Zuid-Afrika was vol ontsteltenis gereageerd op het verloop van de wedstrijd in Ghana. Met name de 'spookpenalty' deed veel stof opwaaien. 'Zoiets heb ik in mijn rijkgevulde carrière nooit meegemaakt. We hebben verloren door een klootzak', zei bondscoach Hugo Broos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.