FIFA geeft Feyenoord goede hoop op langer verblijf Szymanski

Reacties

De FIFA heeft besloten om de huidige tijdelijke maatregelen omtrent de contracten van spelers in oorlogsgebied te verlengen. Dat houdt in dat spelers die onder contract staan in Oekraïne of Rusland hun contract opnieuw kunnen laten opschorten. Dat is ook goed nieuws voor Feyenoord.

FIFA geeft Feyenoord goede hoop op langer verblijf Szymanski
© Pro Shots

Door de oorlogssituatie tussen Rusland en Oekraïne konden spelers het afgelopen seizoen hun contract laten opschorten, waardoor ze tijdelijk bij een andere club aan de gang konden. Na overleg tussen onder meer de FIFA, UEFA, ECA en FIFPRO, is besloten om de tijdelijke regelgeving te verlengen. Dat houdt in dat spelers in uitzonderlijke situaties, zoals een oorlogssituatie, het recht hebben om eenzijdig hun arbeidsovereenkomsten op te schorten.

Voor Feyenoord kan dat positief uitpakken. Door deze regelgeving hebben zij Sebastian Szymanski tijdelijk kunnen overnemen van Dinamo Moskou. De Rotterdammers hopen de Pool ook volgend seizoen nog binnenboord te kunnen houden, maar de afkoopsom vormde mogelijk een obstakel. Door het besluit van de FIFA is het ook komend seizoen mogelijk om hem onder gelijke voorwaarden te huren.

'De FIFA zal de situatie in Oekraïne en Rusland nauwlettend blijven volgen en zal ervoor zorgen dat het regelgevingskader waar nodig wordt aangepast', laat de FIFA weten in een officieel statement. Daarnaast is de regelgeving iets aangepast, waardoor geschorste spelers deze regels niet kunnen misbruiken en zijn de regels over de opleidingsvergoedingen iets genuanceerd.

Spelersprofiel

S. Szymański


Geboortedatum:
10 mei 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Biała Podlaska
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
60 kg
Huidige club:
Fenerbahçe
Nationaal team:
Polen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.