FIFA bevestigt Saoedi-Arabië als enige kandidaat voor WK 2034

Reacties

Saoedi-Arabië is op het moment de enige kandidaat voor de organisatie van het WK 2034. Dat is dinsdag, kort na de afmelding van Australië, bevestigd door wereldvoetbalbond FIFA.

FIFA bevestigt Saoedi-Arabië als enige kandidaat voor WK 2034
© Pro Shots

Dinsdagochtend werd bekend dat Australië zich kort voor de deadline heeft teruggetrokken als mogelijke organisator voor het WK van over elf jaar. De Australische bond FA denkt een betere kans te maken op het organiseren van de Azië Cup voor vrouwen in 2026 en het WK voor clubs van 2029. Eerder dit jaar was Australië samen met Nieuw-Zeeland nog het gastland van het WK voor vrouwen.

Alles wijst er nu op dat Saoedi-Arabië het WK 2034 zal gaan organiseren. Omdat het WK van 2026 wordt gehouden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten en het WK 2030 na een korte start in Zuid-Amerika wordt gespeeld in Marokko, Portugal en Spanje, betekent dat Azië en Oceanië volgens de statuten van de FIFA de enige continenten zijn waar de mondiale eindronde van 2034 kan worden gehouden. En nu is dus bekend geworden dat Saoedi-Arabië de enige kandidaat is voor het WK 2034.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.