Feyenoord-flop Larsen tekent bij Deense laagvlieger

Søren Larsen heeft zich na een mislukte periode bij Feyenoord voor drie jaar verbonden aan AGF Aarhus, dat recentelijk promoveerde naar de hoogste Deense afdeling. De 29-jarige aanvaller, die de voorbije jaren ook al flopte bij Toulouse en MSV Duisburg, had weinig keuze.

Feyenoord-flop Larsen tekent bij Deense laagvlieger

Een gebrek aan kwaliteit en scorend vermogen is hem duur komen te staan. Hoewel hij tussen 2005 en 2010 twintig keer uitkwam voor de Deense nationale ploeg en nog actief was op het WK in Zuid-Afrika, wacht hem nu een loodzware strijd om handhaving in de Deense Superliga.

Tot nu toe kwam Larsen alleen in zijn debuutseizoen bij Schalke 04 (2005/06) tot een respectabel aantal optredens en doelpunten (30 duels, tien treffers). In de jaargangen nadien scoorde hij alleen nog in dienst van Duisburg (vijfmaal), dat destijds uitkwam in de Tweede Bundesliga.

Na de winterstop kwam hij bij Feyenoord, waarvoor hij op huurbasis uitkwam, niet verder dan zes invalbeurten. Zijn rendement in die optredens was nihil. Larsens laatste competitietreffer dateert van 1 november 2009, namens MSV Duisburg in het duel bij TuS Koblenz (0-3 zege). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's