Feyenoorder Ueda blijft maar scoren voor Japan, ook Sugawara trefzeker

Ayase Ueda heeft de smaak te pakken in de nationale ploeg van Japan. De aanvaller van Feyenoord, die vorige week een hattrick liet aantekenen tegen Myanmar, maakte dinsdag twee treffers in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Syrië.

Syrië
Syrië
0 - 5
Japan
Japan

Nadat Takefusa Kubo de mede-organisator van het WK 2002 in minuut 32 op voorsprong had gezet, was het woord aan Ueda. De 25-jarige aanvaller sloeg na 37 minuten van dichtbij toe na een mooie aanval en kon drie minuten nadien weer jubelen: opnieuw stond hij op de goede plaats om uitstekend voorwerk te bekronen. Bij Feyenoord is Ueda niet verzekerd van een basisplaats door de concurrentie van Santiago Giménez.

Kort na de hervatting trad Yukinari Sugawara in de schijnwerpers. De back van AZ schoot overtuigend raak na een kort genomen vrije trap van Kubo. Mao Hosoya, na 66 minuten de vervanger van Ueda, legde daarna de eindstand vast.

Japan is in de tweede fase van de Aziatische kwalificatie naast Syrië ingedeeld in een groep met Myanmar en Noord-Korea. De toptwee mag naar de derde ronde.

Ryan wint met Australië
Met Mathew Ryan onder de lat zegevierde Australië met 0-1 tegen Palestina dankzij een doelpunt van verdediger Harry Souttar. Wegens de oorlog tussen Hamas en Israël werd de wedstrijd gespeeld in Koeweit. Net als Japan is ook Australië nog foutloos na twee speelrondes.

Azië heeft liefst acht directe WK-tickets door de uitbreiding van het deelnemersveld naar 48 landen.