Feyenoord-aanvaller Ueda op dreef met hattrick voor Japan

Ayase Ueda had het vizier donderdag al vroeg op scherp. De recordaankoop van Feyenoord brak binnen elf minuten de ban voor Japan tegen Myanmar. Kort voor rust was het opnieuw raak. Een paar minuten na rust voltooide Ueda zijn hattrick.

Japan
Japan
5 - 0
Myanmar
Myanmar

Ueda kopte in het WK-kwalificatieduel fraai raak op aangeven van ex-Liverpool-speler Takumi Minamino, die tegenwoordig onder contract staat bij AS Monaco.

Lazio-speler Daichi Kamada verdubbelde de voorsprong van zijn land in de 28ste minuut. Op slag van rust maakte Ueda zijn tweede. Na een steekpass van Ritsu Doan (ex-PSV en ex-FC Groningen) rondde Ueda beheerst af. In de vijftigtigste minuut volgde de derde van de aanvaller, die er na 66 minuten afging, na een bekeken lobje. Het slotakkoord was voor Doan. Voor Japan was het de eerste wedstrijd in de kwalificatiecyclus.

De kwalificatiegroep van Japan bestaat verder uit Syrië en Noord-Korea. De toptwee plaatst zich voor de volgende fase.

Australië
In een andere poule van de WK-kwalificatie maakte Australië korte metten met Bangladesh. AZ-doelman Mathew Ryan stond als aanvoerder negentig minuten onder de lat bij de 7-0 overwinning. Melbourne City FC-spits Jamie Maclaren maakte een hattrick.