Feyenoorder Gustafson beveelt zijn tweelingbroer aan

Reacties

Eredivisie-clubs die een talentvolle middenvelder zoeken, doen er goed aan om eens een wedstrijd van BK Häcken te bekijken. Dat stelt Feyenoorder Simon Gustafson (20), die grote dingen verwacht van zijn tweelingbroer Samuel.

Feyenoorder Gustafson beveelt zijn tweelingbroer aan

Waar Simon namens Feyenoord opvalt als aanvallende middenvelder, is Samuel een controleur. 'Hij speelt in het eerste van mijn vorige club BK Häcken. Mensen zien mij als het grotere talent, maar daar ben ik niet mee eens', stelt Gustafson, die in negen competitieduels voor Feyenoord drie keer scoorde, in gesprek met Voetbal International.

'Ik heb het geluk gehad dat op mijn positie iemand geblesseerd raakte. Dat geluk had hij niet, maar hij heeft zeker net zo veel talent', beveelt de Feyenoorder zijn broer Samuel aan. Samuel Gustafson speelde in totaal al vijftig keer voor Häcken en maakte in die duels negen goals. In tegenstelling tot Simon speelde hij nog niet voor de Zweedse nationale ploeg.

Er zit volgens Simon nóg een talentvolle Gustafson aan te komen: 'Mijn jongste broertje Elias speelt bij Häcken in de Onder-19.' De broers Gustafson hebben het voetbaltalent niet van een vreemde. 'Mijn vader is ooit een jaar prof geweest bij GAIS. Voetbal hoort bij onze opvoeding', legt hij uit.

Gustafson geldt als een van de opvallendste nieuwkomers in de Eredivisie en speelde al twee keer voor de Zweedse nationale ploeg. Van een plek in de EK-selectie durft hij echter nog niet te dromen. 'Ik heb er alleen bij gezeten toen de bondscoach alleen maar spelers uit de Zweedse competitie opriep. Als ik me verder ontwikkel, komt het later wel', sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.