Feyenoord zorgt voor grootste Eredivisie-zege sinds 2010

Reacties

Feyenoord werd woensdag de eerste club in ruim zes jaar die minimaal acht doelpunten produceerde in een Eredivisie-wedstrijd. De Rotterdammers lieten in De Kuip geen spaan heel van Go Ahead Eagles: 8-0.

Feyenoord zorgt voor grootste Eredivisie-zege sinds 2010

De laatste club die ten minste acht treffers produceerde, was PSV op 24 oktober 2010. De Eindhovenaren boekten een 10-0 overwinning op uitgerekend Feyenoord. De laatste keer dat Feyenoord met acht goals verschil zegevierde in de Eredivisie was op 24 mei 1987. AZ werd toen eveneens met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd, met acht verschillende doelpuntenmakers namens de Rotterdammers.

Deze jaargang zijn monsterzeges zeer schaars in de Eredivisie. Feyenoord is zelfs de enige club met minimaal zes doelpunten in één wedstrijd. Eerder presteerde de koploper dat tegen Sparta Rotterdam, dat met 6-1 verloor in Rotterdam-Zuid.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst breidde tegen Go Ahead Eagles en passant de uitstekende Kuip-reeks uit. Feyenoord zette zijn laatste negen thuisduels in de Eredivisie in winst om, hetgeen de beste serie is sinds de periode oktober 2002-augustus 2003. Destijds lieten de Rotterdammers vijftien keer op rij geen punt liggen voor eigen publiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.