Feyenoord zet alles op alles om Giménez topscorer te laten worden

Reacties

Uitgerekend nu de ontknoping in de topscorersstrijd nadert, heeft Santiago Giménez voor het eerst sinds de 24ste speelronde van de Eredivisie niet gescoord. De strijd is nog niet opgegeven. Feyenoord gaat volgende week zondag alles op alles zetten om de 22-jarige goalgetter aan goals te helpen.

Feyenoord zet alles op alles om Giménez topscorer te laten worden
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Dat was wel op te maken uit de woorden van Orkun Kökçü en Arne Slot, die kort na de overwinning op FC Emmen (1-3) de stand van zaken in het topscorersklassement niet direct voor ogen hadden. In dat klassement breidden Tasos Douvikas (FC Utrecht, achttien goals) en Xavi Simons (PSV, zeventien goals) zondagmiddag hun voorsprong op de Feyenoord-spits uit. SC Heerenveen-aanvaller Sydney van Hooijdonk is met zestien goals de nummer drie in het klassement, gevolgd door de Mexicaanse revelatie die dit seizoen al vijftien keer scoorde in de Eredivisie.

'Je probeert nu je kampioen bent je teamgenoten te stimuleren om ook persoonlijke prijzen te winnen', vertelde Kökçü bij ESPN. 'Dat hebben we als team denk ik goed gedaan, ook buiten deze wedstrijd om met afspraken', leek hij te doelen op wie een eventuele strafschop mag nemen.

In de statistieken was goed terug te zien hoe nadrukkelijk Giménez uit tegen Emmen op zoek was naar een doelpunt. Hij ondernam vijf doelpogingen. In dit Eredivisie-seizoen kwam de topaanwinst alleen in de thuiswedstrijd tegen PSV (zeven) en de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (zes) tot meer doelpogingen. Afgaande op de hogere Expected Goals-waarde kreeg Giménez in Emmen ook grotere kansen dan twee weken geleden uit tegen Excelsior en vorige week in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

'Wellicht is hij nog in staat om volgende week in de thuiswedstrijd nog uit zijn slof te schieten. Dat sluit ik niet uit', zei Slot tijdens zijn persconferentie, vooruitkijkend naar het duel met Vitesse volgende week zondag. Kökçü had de hoop op een topscorerstitel voor zijn ploeggenoot ook nog niet opgegeven: 'Ik denk dat het nog wel goed komt met Santi.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.