Feyenoord wint de Cup of Traditions bij rentree captain Berghuis

Feyenoord keert met een goed gevoel terug uit Duitsland. De Rotterdammers wonnen eerder op de zaterdag al met 1-3 van Borussia Dortmund en waren vervolgens ook te sterk voor MSV Duisburg (1-2), waardoor Feyenoord de Cup of Traditions pakte. Een extra opsteker was de rentree van Steven Berghuis: de aanvoerder maakte zijn eerste speelminuten in deze voorbereiding.

Berghuis kreeg vorige maand te maken met een zware luchtweginfectie en had even de tijd nodig om daarvan te herstellen. De aanvaller miste de oefenwedstrijden tegen Sparta Rotterdam, FC Twente en Dortmund, maar kon tegen Duisburg een halfuur meedoen. Hij viel na rust in. Feyenoord stond op dat moment al op een 0-1 voorsprong.

Nadat een goal van Robert Bozeník nog was afgekeurd vanwege buitenspel, opende Jens Toornstra na een kwartier de score. Mark Diemers schoot na Duits balverlies op de paal en vervolgens scoorde Toornstra uit de rebound. Luciano Narsingh en Bozeník lieten in het restant van de eerste helft (die een halfuur duurde) nog goede kansen onbenut, waardoor Feyenoord met slechts een minimale voorsprong van kant wisselde.

Met Berghuis binnen de lijnen (en Nick Marsman op de plek van Bijlow) verdubbelde Feyenoord zijn marge na rust alsnog. Bryan Linssen stuurde Narsingh weg en hij schoot de bal in de verre hoek. Met nog vier minuten op de klok verzorgde Sinan Karweina de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet in voor Duisburg. Feyenoord won zo ook zijn tweede oefenduel van deze zaterdag en neemt de Cup of Traditions mee naar huis.