Feyenoord wil spoken uit seizoen 2015/16 geen ruimte laten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De lunchwedstrijd van zondag is een interessante: AZ - Feyenoord.

Feyenoord wil spoken uit seizoen 2015/16 geen ruimte laten
 
Speelronde7
Aftrap12.30 uur
ScheidsrechterBas Nijhuis

• Zowel AZ als Feyenoord leed tijdens het voorbije Eredivisie-weekeinde een 0-2 thuisnederlaag. De landskampioen liet zich te kijken zetten door NAC Breda, AZ moest zijn meerdere erkennen in Excelsior.

• In precies een kwart van de veertig Eredivisie-edities tussen AZ en Feyenoord kraaide de thuisploeg victorie. Veertien keer leverde het duel geen winnaar op en zestien keer gingen alle punten naar de Rotterdammers.

VI's Iwan van Duren over de stand van zaken bij Feyenoord

• Feyenoord ging in zijn vorige twee Eredivisie-duels onderuit. De laatste keer dat de Rotterdammers minimaal twee competitiewedstrijden op rij verloren was tijdens de inktzwarte periode in de jaargang 2015/16. Destijds stapte de ploeg zelfs zeven keer achtereen als verliezer van het veld en verdween alle hoop op de titel als sneeuw voor de zon.

Een razendsnelle vooruitblik op AZ - Feyenoord

• In het voorbije seizoen maakte Feyenoord liefst negen goals in de twee ontmoetingen met AZ, meer dan tegen elke andere ploeg.

• Sinds de start van het seizoen 2016/17 zegevierde AZ in slechts één van de acht duels met een Rotterdamse club. De resterende zeven wedstrijden resulteerden in vier remises en drie verliesbeurten.

Samenvatting Feyenoord - NAC Breda

• Uit de laatste drie Eredivisie-wedstrijden die Feyenoord afwerkte na een midweeks duel peurde de club slechts één punt. Sowieso lijden Champions League-deelnemers vaak puntenverlies in de competitieduels na een Europese clash.

• AZ - Feyenoord is vanzelfsprekend een bijzondere wedstrijd voor Marko Vejinovic, die door de landskampioen wordt verhuurd aan de Alkmaarders. De middenvelder is in elk geval sterk begonnen aan het seizoen. Tijdens de eerste zes speelrondes creëerde Vejinovic twintig kansen, waarmee hij alleen in Hakim Ziyech en Zakaria Labyad zijn meerdere moest erkennen.

Samenvatting AZ - Excelsior

• Wout Weghorst, die zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd kan spelen, had in zijn laatste elf competitieduels een rechtstreeks aandeel in liefst elf doelpunten (acht goals en drie assists).

De laatste vijf edities van AZ - Feyenoord:

SeizoenUitslag
2012/130-2
2013/141-1
2014/151-4
2015/164-2
2016/170-4
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.