Feyenoord wil met beloften zo snel mogelijk de Eerste Divisie in

Reacties

Feyenoord wil met het tweede elftal zo snel mogelijk toetreden tot de voetbalpiramide. Dat maakte de nieuwe algemeen directeur Mark Koevermans dinsdagochtend bekend tijdens een persconferentie.

Feyenoord wil met beloften zo snel mogelijk de Eerste Divisie in
© Pro Shots

Koevermans kwam tijdens zijn presentatie met een uiteenzetting over drie speerpunten. Een daarvan was dat alle elftallen van Feyenoord zo hoog mogelijk moeten spelen. En dat betekent dus dat Jong Feyenoord in dat geval in de Keuken Kampioen Divisie zou moeten spelen.

De vorige directie koos er bij het oprichten van de voetbalpiramide voor om met het beloftenelftal niet toe te treden tot de voetbalpiramide. De nieuwe directie breekt met dat besluit. 'We hebben de ambitie om met het tweede elftal zo snel mogelijk tot de voetbalpiramide toe te treden', vertelde Koevermans.

De gesprekken met de KNVB lopen inmiddels. Op welke termijn Feyenoord met het tweede elftal zal instromen, moet zich nog uitwijzen. Het doel is om na toetreding zo snel mogelijk te promoveren naar de Keuken Kampioen Divisie, waarin nu de beloftenteams van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht zitten. 

Van Geel
Martin van Geel was in zijn tijd bij Feyenoord altijd een fel tegenstander van beloftenteams in de voetbalpiramide. De voormalig technisch directeur pleitte juist voor een sterke reserve-competitie. In maart weerlegde Van Geel de kritiek op het besluit om niet toe te treden tot de voetbalpiramide. Tien dagen later vertrok hij. 

De kritiek, die ook werd gedeeld door (een deel van) de aanhang, was dat Feyenoord de boot had gemist. Deelname aan de Keuken Kampioen Divisie kwam de ontwikkeling van talenten bij de andere topclubs ten goede, zo was de tendens. Bij de Rotterdammers vielen spelers van de beloften vaak tussen wal en schip. 

Inmiddels is Feyenoord dus overstag en overtuigd van de kans tot 'waardevermeerdering' die de talenten in de Keuken Kampioen Divisie zouden hebben. Het is dus nog onduidelijk hoe snel Jong Feyenoord op dat niveau kan acteren. Bovendien heeft de KNVB plannen voor een aparte beloftencompetitie.

Toetreden tot de voetbalpiramide heeft mogelijk ook gevolgen voor het samenwerkingsverband met Keuken Kampioen Divisie-club FC Dordrecht. Koevermans vertelde dat de gesprekken daarover lopen. 'Dat heeft ook te maken met waar we kunnen instromen in de voetbalpiramide.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.