Feyenoord wil in topper magistrale thuisreeks PSV beëindigen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De klapper van deze speelronde gaat tussen PSV en Feyenoord.

Feyenoord wil in topper magistrale thuisreeks PSV beëindigen
 
Speelronde5
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterBjörn Kuipers

• Feyenoord verdedigt in de eerste traditional van dit seizoen een voorsprong van drie punten op PSV, dat vorige week tegen SC Heerenveen de eerste Eredivisie-nederlaag van dit seizoen leed.

• PSV-Feyenoord stond tijdens elk Eredivisie-seizoen op het programma. De Eindhovenaren wonnen 32 keer en zagen Feyenoord twintig keer met alle punten aan de haal gaan. Negen van de 61 ontmoetingen eindigden onbeslist.

• De gelijkenissen zijn bijna eng. Net als vorig seizoen is PSV-Feyenoord de eerste topper van dit seizoen. En net als vorig seizoen gebeurt dat enkele dagen nadat de Rotterdammers een Europese thuiswedstrijd tegen een club uit Manchester speelden. De belangrijkste overeenkomst is echter dat Feyenoord net als vorig seizoen de topper ingaat zonder ook maar één keer puntenverlies te hebben geleden, in tegenstelling tot PSV.

PSV onderuit tegen SC Heerenveen.

• Feyenoord kan PSV de tweede achtereenvolgende nederlaag in de competitie bezorgen. De laatste keer dat de Eindhovenaren opeenvolgende Eredivisie-duels verloren, was in april 2014 tegen FC Groningen, SC Heerenveen en Feyenoord.

• De Eindhovenaren zijn in de competitie bezig aan een magistrale thuisreeks. PSV won zijn laatste dertien duels in het Philips Stadion. Slechts eenmaal deze eeuw zette PSV een langere reeks neer, in de gouden jaren onder Guus Hiddink.

• Met Giovanni van Bronckhorst aan het roer zette Feyenoord liefst zestien van de achttien Eredivisie-wedstrijden in de maanden augustus en september in winst om. De enige nederlaag die de oefenmeester in die periode leed was wel op bezoek bij PSV: 3-1, in 2015.

Feyenoord na superstart nog in de problemen tegen Heracles.

• Van Bronckhorst jaagt op zijn vijftigste Eredivisie-zege als Feyenoord-coach, en dat in pas zijn 73ste wedstrijd. Als de Rotterdammers triomferen in het Philips Stadion, is Ernst Happel (71 duels) de enige Feyenoord-trainer die sneller de mijlpaal van vijftig overwinningen vierde.

• Tijdens de afgelopen vier edities van PSV-Feyenoord maakten de Rotterdammers altijd het eerste doelpunt

'Feyenoord op dit moment gewoon verder dan PSV'
'Kan me niet voorstellen dat Van Bronckhorst weer met Kramer start'
'Schorsing Lozano biedt nieuwe kans De Jong'
Een razendsnelle vooruitblik op PSV-Feyenoord.

De laatste vijf edities van PSV-Feyenoord:

SeizoenUitslag
2012/133-0
2013/140-2
2014/154-3
2015/163-1
2016/170-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.