Feyenoord wil Champions League in met Berghuis en Jørgensen

Reacties

Martin van Geel probeert Feyenoord Champions League-proof te krijgen. De technisch directeur van de Rotterdammers verlengde de contracten van vrijwel alle basisspelers, hoopt Steven Berghuis definitief in te lijven en heeft goede hoop Nicolai Jørgensen te behouden.

Feyenoord wil Champions League in met Berghuis en Jørgensen

De landskampioen raakte tot dusver twee spelers definitief kwijt. Dirk Kuijt is gestopt en Eljero Elia vertrok voor een bescheiden transfersom naar Istanbul Basaksehir, maar zijn vertrek geeft wat ruimte in het salarisbudget. Warner Hahn is voor vijf ton naar SC Heerenveen, terwijl Pär Hansson terugkeerde naar Zweden. Een grote klapper maken de Rotterdammers als Rick Karsdorp zijn overgang naar AS Roma afrondt. Die transfer zal zo'n vijftien miljoen euro opleveren.

De Karsdorp-miljoenen geven Feyenoord wat meer lucht én een stevige positie aan de onderhandelingstafel als het gaat om Jørgensen. Hij had als spits een belangrijk aandeel in de landstitel en liet intern weten graag in De Kuip te willen blijven. Feyenoord zou een megabod kunnen weigeren, nu half Europa op zoek is naar een scorende spits.

Berghuis meldt zich binnenkort weer bij Watford, maar Feyenoord doet er alles aan hem definitief over te nemen. Best kans dat dit laat in de transferwindow gebeurt, want dan zullen de Engelsen eerder bereid zijn de buitenspeler voor een redelijke prijs te laten vertrekken. Als vervanger van Elia hoopt Van Geel spoedig Jean-Paul Boëtius te presenteren.

Feyenoord moet intussen ook doorselecteren. Marko Vejinovic, Simon Gustafson en Renato Tapia kwamen vorig seizoen weinig aan bod. Gustafson voelt zich al tijden ongelukkig in Rotterdam en wil zo snel mogelijk vertrekken. Bij Vejinovic en Tapia ligt dat gecompliceerder. Feyenoord spendeerde in totaal zes miljoen euro aan de komst van dit duo. Zo'n bedrag krijgt de club normaal gesproken niet voor twee wisselspelers, zodat Van Geel zou kunnen besluiten hen te verhuren in de hoop dat ze elders met speeltijd hun waarde weer wat opvijzelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.