Kuijt zet punt achter rijke carrière na titel met Feyenoord

Reacties

Dirk Kuijt zet een punt achter zijn loopbaan, zo meldt Feyenoord. Drie dagen geleden besliste hij nog de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1 winst) met een hattrick.

Kuijt zet punt achter rijke carrière na titel met Feyenoord

'Ik zal de komende dagen nog wel meetrainen met de selectie, maar daarna stop ik definitief met voetballen', vertelt Kuijt op de website van zijn management Wasserman. 'Het is een ontzettend moeilijk besluit voor mij om nu te stoppen, maar dit is het juiste moment. Ik heb mijn hele carrière beslissingen gemaakt op gevoel, dus ook deze.'

De 36-jarige Kuijt gaat zich met name richten op het verkrijgen van een positie binnen het technisch management van Feyenoord, zo melden de Rotterdammers.

Kuijt speelde in twee periodes in totaal vijf seizoenen voor Feyenoord, waarvoor hij 102 competitiegoals liet aantekenen. Zijn professionele loopbaan begon hij in het seizoen 1998/99 bij FC Utrecht, waarna hij in 2003 de overstap maakte naar De Kuip. In het buitenland speelde Kuijt voor Liverpool en Fenerbahçe.

Tijdens zijn eerste periode in Rotterdamse dienst slaagde Kuijt er nog niet in om prijzen te veroveren. De afgelopen jaren maakte de Katwijker dat meer dan goed met het winnen van de KNVB-beker (2016) en de landstitel (2017). Hoewel Kuijt in de tweede seizoenshelft geen vaste waarde meer is, kwam hij nog tot 31 Eredivisie-duels en twaalf goals, waaronder de hattrick tegen Heracles Almelo.

Kuijt is een van de slechts acht spelers met meer dan honderd interlands voor Oranje. Met het Nederlands elftal veroverde de 104-voudig international zilver op het WK 2010 en brons op het WK 2014. Zijn laatste interland was de met 2-0 verloren oefenwedstrijd tegen Italië in september 2014, bijna tien jaar na zijn debuut tegen Liechtenstein.

Bekijk een samenvatting van Kuijts laatste profwedstrijd:

Kuijt helpt Feyenoord aan eerste titel sinds 1999
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.