Ajax herovert koppositie op Feyenoord, PSV wint in Heerenveen

Ajax Vrouwen heeft zondagmiddag de koppositie heroverd in de Pure Energie Eredivisie vrouwen. Feyenoord eiste die vrijdagavond op met een overwinning op FC Twente, maar twee dagen later kwamen de dames uit Amsterdam daar weer overheen.

Alkmaar
Alkmaar
1 - 4
Ajax
Ajax

Ajax ging zondagmiddag op bezoek bij VV Alkmaar. Al snel werd duidelijk dat de Noord-Hollandse derby een prooi zou worden voor de ploeg uit Amsterdam. Victoria Pelova opende na tien minuten de score, tien minuten later maakte Eshly Bakker er al 0-2 van. Door een doelpunt van Veerle van der Most kwam de spanning in de 37ste minuut even terug, maar na rust liep Ajax verder weg. Romée Luchter herstelde de marge in de 63ste minuut naar twee goals, in de extra tijd werd het ook nog 1-4 door een eigen goal van Maudy Stoop.

sc Heerenveen
0 - 1
PSV
PSV

De vrouwen van PSV bleven in het spoor van Ajax en Feyenoord door het uitduel met SC Heerenveen te winnen. Al na vier minuten maakte Desirée van Lunteren uit een strafschop de enige goal van de wedstrijd. Daar bleef het bij, al kregen de Friezinnen nog genoeg mogelijkheden om gelijk te maken.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Feyenoord Vrouwen had niet lang nodig om de score te openen op het regenachtige Varkenoord. Na twaalf minuten kopte verdedigster Celainy Obispo (foto, links) raak uit een hoekschop en tekende ze voor de 1-0. Pia Rijsdijk had er 2-0 van kunnen maken, maar zij stuitte op Moon Pondes. Aan de andere kant was Evi Maatman de gevaarlijkste vrouw, maar zij wist het net evenmin te vinden. Ook in de tweede helft deed PEC Zwolle Vrouwen nauwelijks onder voor de thuisploeg, maar de gasten vergaten zichzelf te belonen. Aan de andere kant had Rijsdijk het duel voortijdig kunnen beslissen, maar haar inzet werd door Licia Darnoud voor de doellijn weggehaald.

ADO Den Haag
4 - 2
Excelsior
Excelsior

De dames van ADO Den Haag kenden een vrij eenvoudige avond, want zij keken bij rust al tegen een 3-0 voorsprong aan. Jolina Amani kopte binnen na een vrije trap van Kayra Nelemans en tekende, na een voorzet van Liz Rijsbergen, eveneens voor de 2-0. Het slotakkoord van de eerste helft was aan Pleun Raaijmakers, die scoorde na een hoekschop van Nelemans. Via Fréderique Nieuwland en Sabrine Ellouzi maakte Excelsior Vrouwen het na rust weer spannend, maar Rijsbergen stelde met de 4-2 de driepunter voor ADO veilig. Namens Excelsior raakte Ellouzi nog de paal.