Feyenoord vindt aansluiting na nieuw duel met twee gezichten

Feyenoord heeft de zesde wedstrijd onder Dick Advocaat zondag gewonnen. De Rotterdammers hadden het niet makkelijk tegen PEC Zwolle, maar trokken de zege over de streep.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De wedstrijd in De Kuip begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Pim Verbeek, die deze week overleed. Het roerde Advocaat tot tranen. Nicolai Jørgensen keerde terug aan de aftrap bij Feyenoord, dat donderdag een wedstrijd met twee gezichten speelde tegen Rangers. Feyenoord begon sterk, maar zakte in de tweede helft ver weg. Dankzij een fraaie goal van Luis Sinisterra is de ploeg nog niet uitgeschakeld in de Europa League. Sinisterra leek ook tegen PEC zondag te scoren, maar zijn vroege doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Het was één van de vele kansen voor de Rotterdammers in de openingsfase. De grootste was absoluut voor Jørgensen, die de bal na een knappe aanval van dichtbij over schoot. Die enorme misser bleef zonder gevolgen, want in de 23ste minuut was het alsnog raak voor Feyenoord. Tyrell Malacia gaf de bal laag voor en Steven Berghuis joeg hem binnen in de korte hoek: 1-0.

Marsman belangrijk
Feyenoord kreeg daarna nog wel kansen, maar verzuimde de score uit te bouwen. PEC kwam beter in de wedstrijd en begon zich ook steeds meer voor het doel van Nick Marsman te melden. De keeper onderscheidde zich met een uitstekende redding op een inzet van Dean Huiberts. De negentienjarige middenvelder was in de eerst helft al in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Iliass Bel Hassani.

De wedstrijd in De Kuip had wel wat weg van het Europa League-duel met Rangers; na een goede start zakte de ploeg van Advocaat weg en het was aan Marsman te danken dat PEC daar niet van profiteerde. De 29-jarige doelman tikte vijf minuten voor tijd ook een schot van Vito van Crooij knap uit de hoek. Aan de andere kant liet invaller Sam Larsson na om het duel voortijdig te beslissen.

Sprong op de ranglijst
Feyenoord hield evengoed stand en doet zo uitstekende zaken op de ranglijst. Omdat FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen dit weekend verloren, springen de Rotterdammers van de tiende naar de zevende plaats. Het verschil met nummer drie PSV, dat later op de zondag nog in actie komt, bedraagt bovendien slechts drie punten.

PEC blijft door de achtste nederlaag in negen uitduels dit seizoen hangen op de vijftiende plaats, met één punt meer dan nummer zestien VVV-Venlo.