Feyenoord creëert nieuwe functie: Koen Stam nieuwe Head of Methodology

Reacties

Feyenoord heeft Koen Stam aangesteld als zogenoemd 'Head of Methodology'. De 34-jarige Stam was sinds februari actief als assistent-coach van Dick Advocaat in Rotterdam-Zuid, maar moet nu de voetbalmethodiek implementeren.

Feyenoord creëert nieuwe functie: Koen Stam nieuwe Head of Methodology
© Pro Shots

Op de website legt technisch directeur Frank Arnesen uit wat de nieuwe functie inhoudt. 'Feyenoord heeft iemand nodig om de eigen voetbalfilosofie verder te ontwikkelen en vorm te geven, en Koen is die persoon. Hij gaat voor de teams vanaf Onder -13 tot en met Onder -21 fungeren als een coach van de coaches, iemand die de trainers van de middenbouw en bovenbouw actief begeleidt in de wijze waarop onze jeugdspelers Feyenoord-voetbal aangeleerd krijgen.'

'Ik ben iemand met een duidelijke visie op voetbal', vertelt de hoofdrolspeler zelf. 'Die ga ik nu, in samenspraak met Frank Arnesen als technisch directeur en Rini Coolen als hoofd jeugdopleiding, uitwerken en toepassen, zodat het technische beleid van Feyenoord, specifiek Feyenoord Academy, nog meer dan voorheen één wordt. Dat is namelijk het einddoel: de spelintenties en spelprincipes van Feyenoord in alle lagen van de club zichtbaar aanwezig laten zijn.'

Stam was in februari de opvolger van Zeljko Petrovic, die zijn baan als rechterhand van Advocaat verruilde voor die van hoofdtrainer bij Willem II. Stam heeft net als de nieuwe hoofdcoach van Feyenoord, Arne Slot, een verleden bij AZ. Daar vertolkte hij functies in de jeugdopleiding en was hij samen met Michel Vonk twee seizoenen trainer van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie (2018-2020). Tevens was hij in het seizoen 2016/17 enkele maanden assistent van Kees van Wonderen bij Oranje Onder -18.

Vorige zomer stapte hij over naar Feyenoord. Daar werd hij assistent-trainer van de Onder -21. Als voetballer kwam hij uit voor AZ, SC Cambuur, Excelsior, Telstar en FC Volendam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In onderstaand artikel kondigden we de nieuwe rol van Koen Stam al aan. Lees hieronder wat er allemaal nog meer gaat veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.