Feyenoord verliest ongeslagen status in voorbereiding

Reacties

Feyenoord heeft voor het eerst in de aanloop naar de Eredivisie-start een wedstrijd verloren. Hamburger SV maakte vrijdagmiddag een einde aan de Rotterdamse ongeslagen status in de voorbereiding.

Feyenoord verliest ongeslagen status in voorbereiding
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Wouter Burger (19) is een van de opvallende namen in de voorbereiding van Feyenoord. Hij is van origine middenvelder, maar maakt de afgelopen tijd centraal achterin een sterke indruk. 'Ik vind hem een openbaring op de positie van linker centrale verdediger. Dit zou zo maar eens zijn plek kunnen worden', zei trainer Dick Advocaat eerder deze week.

Tegen Hamburger SV vormde Burger met Marcos Senesi het centrum van de Feyenoord-defensie. Kort na rust bleek dat de jongeling verdedigend zijn kwetsbare kant heeft. Bij een dieptepass van Klaus Gjasula slaagde hij er niet in Manuel Wintzheimer af te stoppen. De aanvaller in Duitse dienst toonde zich alleen voor doelman Justin Bijlow kalm en opende de score.

Feyenoord keek zodoende tegen een achterstand aan, waar het in de eerste helft had verzuimd zelf de ban te breken. Steven Berghuis, Bryan Linssen en Nicolai Jørgensen zagen hun pogingen zonder resultaat eindigen. Voor dit drietal was het oefenduel na een uur overigens voorbij.

Met een paar verse krachten (en met Burger na het inbrengen van Eric Botteghin op zijn vertrouwde middenveld) probeerde Feyenoord de ongeslagen status van de voorbereiding te handhaven. De formatie van Advocaat slaagde niet in die opzet en verloor zodoende voor het eerst op weg naar de start van de Eredivisie, die voor Feyenoord op 12 september begint met een thuisduel met PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.