Feyenoord heeft zaterdagmiddag hard uitgehaald tegen VVV-Venlo. De Limburgers kwamen dramatisch voor de dag en mochten nog van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel.

Feyenoord
6 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV moest het in De Kuip stellen zonder topscorer Giorgios Giakoumakis. De Griek, die verantwoordelijk was voor 23 van de 37 treffers van de Limburgers, was ietwat overbelast en reisde niet mee naar Rotterdam. Zonder de 26-jarige talisman maakte VVV een tandeloze indruk. Feyenoord deed het rustig aan, maar kwam evengoed al vroeg op voorsprong.

Tobias Pachonik verspeelde de bal knullig aan Luis Sinisterra, die Jens Toornstra in staat stelde om zijn vijftigste Eredivisie-goal voor Feyenoord te maken: 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Lutsharel Geertruida al de score, door raak te koppen uit een hoekschop. In de 31ste minuut lag het weer helemaal open: Orkun Kökçü stuurde Bryan Linssen weg en die maakte er 3-0 van tegen zijn oude club.

Voor Feyenoord was het een heerlijk begin. De ploeg van Dick Advocaat had immers vier duels op rij niet gewonnen en dus was er de laatste tijd veel kritiek op de Rotterdammers. Zaterdag waren ze echter veel te sterk voor VVV, dat totaal niet thuis gaf en nog van geluk mocht spreken dat het halverwege slechts met 3-0 achter stond.

Feyenoord begon ook in de tweede helft rustig, maar breidde de score wel verder uit. In de 62ste minuut pegelde Toornstra zijn tweede van de middag binnen. Tien minuten later pikte ook Steven Berghuis zijn doelpunt mee. De aanvoerder krulde de bal fraai in de verre hoek en liet zo zijn veertiende Eredivisie-doelpunt van het seizoen aantekenen.

Vijf minuten voor tijd verzorgde Eric Botteghin het slotakkoord namens Feyenoord. De Braziliaan kopte raak uit een hoekschop. Dat was geen verrassing, VVV liet zich namelijk continu aftroeven bij spelhervattingen. De ploeg van Hans de Koning, die eerder dit seizoen ook al met 0-13 van Ajax verloor, ontsnapte aan een nieuwe monsterscore.

De verhouding in het aantal schoten op doel (10-0) geeft echter een helder beeld van de krachtsverhoudingen. Voor Feyenoord is het desalniettemin een heerlijke generale repetitie voor de topper tegen PSV volgende week. Bij VVV gaat het vizier nu op de kraker tegen Sparta Rotterdam van komende dinsdag. Die wedstrijd zal bepalen wie van die twee clubs in de serieuze degradatiezorgen belandt.