Advocaat: 'Zou er bij Liverpool en Tottenham ook zoveel gezeurd worden?'

Reacties

Dick Advocaat vindt de stemming rond Feyenoord veel te negatief, zo heeft hij in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo duidelijk gemaakt. De coach wil zich met nog tien speelrondes te gaan niet blindstaren op de ranglijst, hij wees het journaille er tijdens zijn persconferentie op dat de balans pas na 34 speelrondes echt kan worden opgemaakt.

Advocaat: 'Zou er bij Liverpool en Tottenham ook zoveel gezeurd worden?'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Feyenoord heeft dit kalenderjaar maar vijf van zijn twaalf wedstrijden gewonnen en pakte in zijn laatste drie Eredivisie-duels maar twee punten. Ook van buitenaf wordt gezocht naar oorzaken voor de terugval. Advocaat vindt dat er te veel aan scorebordjournalistiek wordt gedaan. Hij ziet nog voldoende perspectief om te stijgen in de Eredivisie, waarin de achterstand op nummer twee PSV is opgelopen tot acht punten. 'We spelen nog zes keer thuis en vier keer uit. We moeten kijken hoe we er straks voor staan, ik vind het nu allemaal zo voorbarig', reageerde Advocaat op een kritische vraag.

Even later vond Advocaat de openingsvraag van een andere journalist al negatief. De Feyenoord-coach reageerde snel: 'Zouden ze in Engeland ook zo praten bij Liverpool en Tottenham Hotspur? Die staan zevende en achtste. Zou daar ook zoveel gezeurd worden?' Advocaat predikte rust en maakte duidelijk niet van plan te zijn de werkwijze flink aan te passen nu de resultaten tegenvallen. 'Ik zou niet weten wat we anders moeten doen. Beelden kijken doen we altijd, dat hebben we ook altijd al gedaan. Misschien nu iets meer omdat we iemand hebben die dat naar zich toegetrokken heeft', aldus de ervaren coach, die daarmee doelde op het doorschuiven van Koen Stam naar de technische staf rond het eerste elftal.

Advocaat legde uit dat een terugval na de eerste seizoenshelft onvermijdelijk was. 'Ik was heel verrast door die reeks die we eerst maakten, maar het was ook begrijpelijk dat het niet zo door zou gaan. We kunnen hier (huidige serie, red.) zeker uitkomen, maar dat moet dan wel in de komende wedstrijden gaan gebeuren', aldus Advocaat, die zondag met zijn ploeg VVV-goalgetter Georgios Giakoumakis moet afstoppen. 'Een gevaarlijke jongen. Maar je moet daar niet jaloers naar kijken', aldus Advocaat, die niet in wilde gaan op de suggestie dat hij ongetwijfeld ook graag zo'n spits tot zijn beschikking zou hebben. 'Ik ga daar niet over praten. Ik ben tevreden met de groep die we nu hebben', reageerde de coach.

Pratto
Het is niet helemaal uitgesloten dat Lucas Pratto zondag nog speeltijd krijgt als spits van Feyenoord. Dat terwijl de Argentijn recent toestemming kreeg van Feyenoord om terug te keren naar Argentinië. Advocaat bevestigde dat en vertelde niet te willen jokken. Pratto bleef echter in Rotterdam en volgens de coach is het nog altijd te vroeg om de targetman volledig af te schrijven. 'Misschien schopt hij er in de komende wedstrijd wel twee in en zeggen we: "wat een wereldaankoop voor dat geld"', aldus Advocaat.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.