Feyenoord-uitblinker Kökçü verlaat Arnhem met gemengde gevoelens

Feyenoord leed zondag op bezoek bij Vitesse voor de vijfde keer op rij puntenverlies (1-1). Uitblinker aan Rotterdamse zijde was de jonge Orkun Kökçü, die voor de tweede keer in de basis begon en dat vertrouwen terugbetaalde met een doelpunt.

Na afloop van de wedstrijd gaf Kökçü bij FOX Sports aan een goed gevoel te hebben overgehouden aan zijn eigen optreden. Toch kon de aanvallende middenvelder niet geheel tevreden zijn over het resultaat. 'Ik heb wel gemengde gevoelens, omdat we de drie punten niet meenemen', aldus Kökçü.

'We begonnen wel goed, tot aan de tweede helft. Toen hadden we één slordig momentje en stond het al 1-1. Helaas viel daarna die tweede goal niet', blikte het talent terug. Hij was in Arnhem de man met de hoogste passnauwkeurigheid in de eerste helft en loste vier schoten, waarvan twee op doel.

Zijn trainer, Giovanni van Bronckhorst, sloot zich aan bijde woorden van zijn scorende pupil. 'Ik denk dat we hier de eerste helft uitstekend speelden', zei de Feyenoord-coach bij FOX Sports. 'We slaagden er goed in ons onder de druk van Vitesse uit te spelen en creëerden veel mogelijkheden om de score te openen. Gelukkig gebeurde dat net voor de rust', aldus Van Bronckhorst.

De trainer zag dat Feyenoord zich het na rust te moeilijk maakte en te snel de 1-1 om de oren kreeg. Daarmee werd het knappe doelpunt van Kökçü tenietgedaan. De middenvelder kreeg de complimenten van zijn trainer. 'In balbezit zie je dat Orkun heel goed tussen de linies kan spelen, met een aanname naar voren', aldus Gio.

Slutsky
Zijn collega in Arnhem was niet ontevreden met het spel van zijn ploeg. Op basis van de tweede helft zag Leonid Slutsky een Vitesse dat er vol voor wilde strijden. 'Of ik kan leven met de 1-1? Dat is een moeilijke vraag. De tweede helft was echt heel anders dan de eerste, we lieten één van onze beste helften zien. Ik was daar erg tevreden over.'

'Maar nu moeten we het nog negentig minuten laten zien', vervolgde de Russische coach. Volgens Slutsky toonden zijn spelers in de eerste helft te veel ontzag voor Feyenoord. 'Soms zijn spelers bang voor grote namen van andere spelers of van clubs. Wij hebben redelijk wat jonge spelers, tegen Feyenoord zijn die soms wat banger.'

'Maar ik heb gezegd dat als je niet op honderd procent speelt tegen Feyenoord, je nooit ontdekt wat jouw niveau is', aldus Slutsky. 'En of je je wel kunt bewijzen in een groot team. We moesten er echt maximaal voor gaan. Na rust was dat beter en ik denk dat wij dit resultaat zeker verdienden.'