Feyenoord-thuisblijver Diemers weer genoemd bij ex-club

Reacties

Mark Diemers (28) weet zich gevolgd door zijn oud-club Fortuna Sittard. De aanvallende middenvelder kende tussen 2018 en 2020 een succesvolle periode bij de Limburgse Eredivisionist, waar hij een transfer naar Feyenoord verdiende.

Feyenoord-thuisblijver Diemers weer genoemd bij ex-club
© Pro Shots

Deze zomer stond hij ook in de belangstelling van zijn eerste profclub SC Cambuur. Voor de Friezen was het huidige salaris van Diemers naar verluidt een struikelblok. De geboren Leeuwarder heeft nog een contract voor een jaar in De Kuip, maar maakt er weinig kans op speelminuten. Fortuna zoekt naar een vervanger voor de onlangs aan Millwall FC verkochte Zian Flemming.

Trainer Sjors Ultee, die met Diemers ook al samenwerkte bij FC Utrecht, noemt hem 'een interessante speler'. Van concrete interesse is nog geen sprake. Fortuna heeft zich nog niet gemeld bij Feyenoord, dat vooralsnog een transfersom verlangt.

Diemers sluit een terugkeer naar Sittard niet uit. 'Ik zit op dit moment nog bij Feyenoord, maar sta overal voor open', zegt de spelmaker, die niet met Feyenoord mee is op trainingskamp naar Oostenrijk. Dit omdat zijn vrouw elk moment kan bevallen van een tweede kindje. 'Eerder richtte ik me meer op het buitenland, maar vanwege mijn privésituatie is een andere Nederlandse club nu ook zeker een optie. Zolang ik me maar kan richten op de Nummer 10-positie, daar voel ik me het best.'

Het afgelopen halfjaar speelde Diemers op huurbasis voor Hannover 96, waar hij meestal als controlerende middenvelder werd ingezet. De club uit de Tweede Bundesliga zette in op een langer verblijf, maar bereikte geen overeenstemming met Feyenoord.

In Rotterdam-Zuid kwam Diemers in zijn eerste jaar, onder Dick Advocaat, nog regelmatig aan spelen toe. Zijn perspectief veranderde na de komst van Arne Slot. In 42 wedstrijden voor Feyenoord was hij goed voor drie goals en zes assists. Namens Fortuna was in 67 wedstrijden zestien keer trefzeker en bereidde hij zeventien doelpunten voor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.