Feyenoord-target Ivanusec maakt hattrick in voorronde Champions League

Luka Ivanusec heeft grote indruk gemaakt in het eerste duel van Dinamo Zagreb met FC Astana in de tweede voorronde van de Champions League. De 24-jarige aanvaller was met een hattrick de grote blikvanger in Stadion Maksimir, waar de thuisploeg simpel won.

Dinamo Zagreb
4 - 0
Astana
Astana

In het laatste kwartier van een eenzijdige eerste helft maakte Dinamo Zagreb het verschil dinsdagavond. Kroatisch international Bruno Petkovic opende in de 36ste minuut de score. Niet veel later eiste een van zijn collega-internationals de aandacht op. Minder dan anderhalve maand geleden was Ivanusec nog basisspeler tegen zowel Nederland als Spanje bij de ontknoping van de Nations League. De veertienvoudig international heeft vroeg in het nieuwe seizoen de smaak alweer te pakken.

De linksbuiten maakte in de 41ste minuut de 2-0 door vanaf links naar het centrum te dribbelen en de bal met rechts in de rechterhoek te plaatsen. Twee minuten later was het opnieuw raak voor Ivanusec. Hij kopte bij een snelle uitbraak de bal binnen uit een voorzet van Sadegh Moharrami (3-0). Zijn mooiste goal volgde in de 56ste minuut. Met zijn rechter plaatste de uitblinker de bal vanaf twintig meter hard en zuiver in de rechterbovenhoek: 4-0.

Door de hattrick van Ivanusec heeft Dinamo Zagreb al een grote stap richting de derde voorronde van de Champions League gezet. Daarin is AEK Athene dan de tegenstander. Wat de gevolgen zijn van het dichterbij komen van de groepsfase van de Champions League voor de toekomst van Ivanusec zal moeten blijken. Feyenoord-trainer Arne Slot liet eerder deze maand weten de speler 'zeker interessant' te vinden.