Feyenoord-talent Baars (20) stopt ermee: 'Ik vind andere dingen ook leuk'

Reacties

Guus Baars zet een punt achter zijn carrière voordat die eigenlijk nog moet beginnen. Het twintigjarige talent van Feyenoord was sinds deze zomer uitgeleend aan FC Dordrecht.

Feyenoord-talent Baars (20) stopt ermee: 'Ik vind andere dingen ook leuk'
© Pro Shots

Via Instagram geeft de jonge verdediger tekst en uitleg over zijn besluit. 'Hallo mijn naam is Guus Baars, ik ben twintig jaar en ik heb vandaag besloten dat ik ga stoppen met voetbal', begint hij zijn relaas in een video.

'Voor veel mensen is dat waarschijnlijk een beetje een verrassing, omdat ik al tien jaar lang bij Feyenoord speel en eigenlijk heel mijn jeugd toewerkte naar profvoetballer worden', gaat de geboren Rotterdammer verder. 'Nu ik het eigenlijk net ben, stop ik ermee. Ik ben nu al vier jaar lang contractspeler bij Feyenoord en eigenlijk was het altijd mijn droom om profvoetballer te worden. Tot twee jaar geleden, toen kwam natuurlijk de coronaperiode en heb ik wat blessures gehad. Toen zijn m'n interesses iets verbreed eigenlijk. Ik vind andere dingen ook leuk.'

'Als je profvoetballer bent, ben je zes dagen in de week daarmee bezig en is dat gewoon je hele wereld. Voor mij voelt dat gewoon heel klein. Het voelt alsof de muren op me afkomen. Ik word daar negatief van en ik wil helemaal niet negatief zijn. Ik merk gewoon dat er meer geluk voor mij in het leven zit als ik iets anders ga doen. Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, maar ik weet wel dat ik hou van mensen helpen. Ik heb veel tijd gehad om na te denken en zie dat er veel dingen misgaan in de wereld, zeker ook in het westen. Ik zie dat er veel spelletjes gespeeld worden met de mensen en ik wil daar ook misschien iets mee doen. Iets als onderzoeksjournalist lijkt me mooi om daar m'n passie van te maken.'

Baars maakte in 2013 de overstap van VV Papendrecht naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij kwam tot één officiële wedstrijd in het betaalde voetbal. Tegen Willem II (2-0) speelde hij op 18 augustus 55 minuten mee bij FC Dordrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.