Feyenoord stelt dankzij miljoenenaankopen officieel titelfeest PSV uit

Reacties

Feyenoord heeft door een overwinning bij Go Ahead Eagles het kampioensfeest van PSV uitgesteld. Luka Ivanusec groeide donderdagavond uit tot de smaakmaker bij het formatie van Arne Slot, die voor het duel nog inging op zijn mogelijke zomerse vertrek naar Liverpool.

Feyenoord stelt dankzij miljoenenaankopen officieel titelfeest PSV uit
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord moest na de monsterzege van koploper PSV bij SC Heerenveen winnen op de Adelaarshorst om een midweeks kampioensfeest in Eindhoven te voorkomen. Vier dagen na de gewonnen bekerfinale (en de huldiging op maandag) ondervonden de Rotterdammers, niet heel veel hinder van Go Ahead, dat nog verwikkeld is in een strijd om een plek bij de play-offs om Europees voetbal.

Ivanusec
Bij de bezoekers kregen keeper Justin Bijlow en aanvoerder Gernot Trauner weer eens een basisplek en ook Ivanusec mocht zich vanaf de aftrap laten zien bij Feyenoord. Na een weinig verheffende start van de wedstrijd bracht de Kroaat de Rotterdammers na ruim twintig minuten aan de leiding. De vleugelaanvaller haalde in het strafschopgebied hard uit en de bal ging via de lat en de rug van Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange in het doel. De goalie kreeg de treffer op zijn naam. Dat Trauner kort daarvoor de bal tegen zijn hand kreeg in het strafschopgebied van Feyenoord bleek voor de arbitrage geen reden om in te grijpen.

Voor de openingsgoal waren er weinig momenten van opwinding. Go Ahead zocht voorzichtig de aanval, maar kon niet echt gevaar stichten voor het doel van Bijlow. Na ruim een half uur vergrootte Feyenoord de voorsprong. Dit keer kreeg Ivanusec wel een doelpunt op zijn naam: op aangeven van Yankuba Minteh schoot hij raak in de verre hoek. Feyenoord zat stevig in het zadel, maar op slag van rust deed Go Ahead vanuit het niets toch weer iets terug: Oliver Edvardsen kopte binnen na een voorzet van Bobby Adekanye.

Beslissing
De aansluitingstreffer van Go Ahead werd gevierd in Deventer én Eindhoven, maar leidde na de pauze niet tot een offensief van de thuisploeg. Ayase Ueda, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Santiago Giménez verving, kreeg een drietal kansen om een derde Rotterdamse goal te maken, maar De Lange lag even zo vaak in de weg bij de uithalen van de Japanner.

Bij een vierde poging was het wel raak voor Ueda. Na een fraaie assist van invaller Calvin Stengs werkte hij de 1-3 binnen. Niet lang daarna maakte Ueda plaats voor Ondrej Lingr en kregen ook Bart Nieuwkoop en Thomas van den Belt speeltijd in Deventer. Go Ahead drong in de slotfase nog aan voor een volgende aansluitingstreffer. Bijlow voorkwam een tweede doelpunt van de thuisploeg door een verrassend schot van invaller Jakob Breum knap uit de hoek te tikken.

Feyenoord komt door de zege weer op negen punten van PSV, met drie duels te gaan. Maar de titel kan de Eindhovenaren niet meer ontgaan door het indrukwekkende doelsaldo (+86). Feyenoord heeft na 31 duels een doelsaldo van +56. De nummer twee in de Eredivisie, nu officieel geplaatst voor de vernieuwde Champions League van volgend seizoen, krijgt op 5 mei PEC Zwolle op bezoek in De Kuip. PSV ontvangt dan Sparta Rotterdam, waarna het officiële titelfeest alsnog van start kan gaan.

Go Ahead Eagles Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.