Feyenoord stalt talentvolle Burger wéér elders in Rotterdam

Reacties

Feyenoord heeft wederom een nieuwe werkplek gevonden voor Wouter Burger. De talentvolle middenvelder werd afgelopen seizoen nog voor een halfjaar verhuurd aan stadgenoot Excelsior, nu vertrekt hij tijdelijk naar die andere Rotterdamse club: Sparta.

Feyenoord stalt talentvolle Burger wéér elders in Rotterdam
© Pro Shots

De negentienjarige Burger speelde in de jeugd twee jaar bij Excelsior, voordat hij overstapte naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar debuteerde hij ook in het eerste elftal, maar een vaste basisplaats wist hij daar nooit echt te veroveren. Daarom werd hij in het afgelopen (door het coronavirus onderbroken) seizoen al verhuurd aan Excelsior. Ook dit seizoen waren zijn kansen op speelminuten onder trainer Dick Advocaat niet al te groot. Burger werd in de voorbereiding met wisselend succes in het hart van de defensie geposteerd, maar ook daar lijkt zijn toekomst niet te liggen.

In de jacht op speelminuten op het hoogste niveau stalt Feyenoord hem nu wederom bij een stadgenoot: het Sparta van trainer Henk Fraser. 'Het verhuren van Burger aan een club uit de Eredivisie past in de lijn van Feyenoord om talentvolle jonge spelers een kans op speelminuten te geven op het hoogste voetbalniveau in Nederland', meldt Feyenoord. Eerder werden spelers als Dylan Vente (RKC Waalwijk) en Crysencio Summerville (ADO Den Haag) al elders gestald.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.